Andreas Westh en av dagens målskyttar. Foto Micael Kolsmyr arkivbild

Bollnäs förlorade finalen

Det går inflation i derbyn mot Edsbyn just nu. Tredje matchen lagen emellan inom loppet av en dryg vecka.

Första halvlek var spelmässigt ganska jämn även om Edsbyn var det lag som kändes farligast i straffområdet. Det var också Edsbyn som gjorde första målet efter tio minuter. Daniel Burvall Jonsson var siste man på bollen efter en rörig situation framför målet.

2-0 kom på hörna genom Hasse Andersson med kvarten kvar av halvleken.

Bollnäs skapade en hel del i slutet av halvleken och radade upp hörnor. Totalt hade Bollnäs åtta hörnor i första halvlek. Man provade en del varianter som kunde ha gått hem. I slutet av halvleken kom också reduceringen på en hörna. På en variant som såg ut att bli misslyckad nådde bollen ändå tillslut Andreas Westh inne i straffområdet som satte 2-1.

Lagen skapar ett par bra lägen var i början av andra halvlek innan Mossberg vickar sig in i straffområdet och fälls med straff som följd. Mickelsson åker fram till straffpunkten och drar bollen stenhårt i nättaket och matchen är kvitterad.

Några minuter senare är Ståhl nära att ge Bollnäs ledningen efter en retur från Anders Svensson men istället får Toumas Määttä bollen, driver upp den och serverar Simon Jansson som sätter 3-2.

Bollnäs spelar riktigt bra och vaskar fram en hel del vassa lägen. Mossberg har också en boll inne i mål men målet döms bort för offside. Mossberg håller inte med domaren och talar om det. Det tycker inte domaren om så han visar ut Mossberg. Bollnäs fortsätter ändå att trycka på och både far och son Westh har lägen att kvittera, men marginalerna är inte på Bollnäs sida idag. Istället gör Edsbyn 4-2 på hörnretur med kvarten kvar. Bollnäs skapar några hörnor men ingen ger resultat och när Oscar Wikblad sätter 5-2 i 89:e minuten är matchen över och Edsbyn vinner sin egen cup.

Sammanfattningsvis gör ändå Bollnäs en riktigt bra cup. Bra spel både mot Broberg och Edsbyn. Dagens match mot Edsbyn var riktigt välspelad och sevärd. Pertti Virtanen gör en mycket bra turnering. Inkastad i matchspel dagen efter ankomst till Sverige och gör ändå två riktigt bra matcher. Agerar mycket lugnt och säkert i målet.

Nu väntar lite välbehövlig vila fram till den 27/9 då Svenska Cupen drar igång.

Anders Gårdestig