Bollnäs – Frillesås

Man brukar säga att en hög lägsta nivå är viktigt, idag stämmer det. Inte vår bästa match men ändå tio mål framåt. Fortsatt obesegrade denna säsong alltså!

Frillesås står för motståndet denna vinterkväll i SBB arena, ett lag som jag satt upp ett varningens finger för denna säsong i synnerhet på sin hemmaplan. Tittar vi så här långt så har dem bland annat slagit Vetlanda och Vänersborg på bortaplan. Men det är inget som bekymrar våra orange blå gossar vi tar tag i taktpinnen direkt från start och visar under de första tio varför man leder serien. Det står då 2-0 på tavlan och vi hade bjudits på fartfylld och fin bandy. Lite ”bandy-candy” fick vi också se, #95 Pettersson lägger en passning med mikrometerprecision rakt fram till #10 Westh som med en dragning tar sig förbi den sista försvararen och ser till att vi leder med 1-0. Tvåan då var #10 Westh åter involverad, som framspelare denna gången #39 Sadakov blir sist på bollen.

Frillesås har dock inte tappat modet utan trycker på och skapar lite fler lägen, vilket resulterar i att man under en fem minutersperiod gör två mål.
Från 28 minuten blev det gasen i botten från Bollnäs.
28 minuten 3-2 #55 Westh snirklar sig in efter kortlinjen till han är framför mål, ass #39 Sadakov.
30 minuten 4-2 #24 Persson sist på bollen efter en hörnvariant, ass #Hämäläinen.
35 minuten 5-2 #39 Sadakov rätt upp i taket på hörna, ass #15 Persson.
36 minuten 6-2 #39 Sadakov gör sitt tredje för kvällen på straff.

Tempot sjunker något och Frillesås får lite luft under vingarna de sista 10 minuterna av halvleken.

Andra halvlek startar lite som första slutar, Frillesås skapar sig ett par hörnor och vi håller bollen utan att köra hårt framåt. Det tog ända till 62 minuten innan det rasslade i nätet igen, #20 Åström slår ett pass från vänster till #39 Sadakov på höger som prickskjuter i sitt fjärde för kvällen och vårt sjunde.
Årets hårdaste skott fick vi se när #95 Pettersson tog i för kung & fosterland, i 73 minuten drar han in vårt åttonde mål för kvällen. Uppskattningsvis 25 meter från målet, tror att vinddraget kändes upp i till Arbrå.  #39 Sadakov var inte klar för kvällen han gör sitt femte på straff i den 77 minuten efter att han själv blivit neddragen. Efter dessa mål så känns de lite som om vi slår av lite på farten, vilket straffar sig, Frillesås får lite luft under vingarna och gör två mål. Men riktigt farligt blir det inte, spiken i kistan kommer i 88 minuten då #95 Pettersson gör 10-4 på hörna.

Härligt att vinna klart trots att vi inte gör vår bästa match så här långt denna säsong, när vi sätter fart på grejerna så får Frillesås svårt att hänga med. Vi har haft två straffar i serien tidigare i år utan att gör mål, så det var riktigt gott att vi gör mål på båda straffarna ikväll.
Ny match på fredag mot Gripen vilken jag tror kan bli en tuffare nöt att knäcka, hoppas att Giffare i väst sluter upp och ger vårt lag stöd i Trollhättan.

Målskyttar i Afton
#39 Sadakov 5 st
#95 Pettersson 2 st
#10 Westh, #24 Persson och #55 Westh ett var.

Vid tangentbordet
Klas “Boråsarn” Ström