Anton Dahlberg riktigt bra idag och fick också göra säsongens första mål. Foto Kolsmyr

Bollnäs gjorde jobbet mot tabelljumbon Tellus

Idag var det dags för den sista matchen innan VM-uppehållet. För Bollnäs stod bortamatch mot Tellus på Zinkensdamm på menyn. Ett Tellus som bara hade skrapat ihop fem poäng inför kvällens match.

Matchen bjöd väl kanske inte på någon propagandabandy men Bollnäs stod för en stabil bortamatch och kunde relativt säkert besegra Tellus med 5-2.

Kasper Milerud gav Bollnäs en tidig ledning då han i matchminut sex smällde in Bollnäs första hörna på sin gamla hemmaarena. Tellus skapade väldigt få chanser under första halvlek, men när dryga kvarten gått fick de ett gyllene läge att kvittera, men den sista passningen hittade inte fram till skytten som stod fri framför mål. Tur för Bollnäs där. Istället gör Bollnäs 2-0 en halvtimme in i matchen. Det är en rörig situation framför Tellusmålet. Mickelsson lyckas stöta fram bollen till Philip Flodstam som från nära håll tråcklar in sitt första mål för säsongen.

Tellus svarar dock snabbt på Bollnäs mål. En knapp minut efter Flodstams mål reducerar Tellus och det genom ett riktigt konstmål då Anders Persson slår in bollen bakom Prytz på volley med ryggen mot målet.

Trots Tellus reduceringsboll kändes det aldrig oroligt i Bollnäslägret utan man fortsatte att nöta på med sitt spel och Bollnäs fick också in ett 3-1 mål innan pausvilan. Anton Dahlberg, som var riktigt aktiv och bra idag, driver upp bollen på mittplan och prickar in ett distansskott. Riktigt snyggt! Och liksom Flodstams mål var detta Dahlbergs första mål för säsongen. Innan domaren blåste av för halvtid hade Oskar Olsson så när träffat krysset och Ville Aaltonen träffat stolpen. Men halvleken slutade 3-1 till Bollnäs.

Tellus var inte ofarliga. I inledningen av andra halvlek var de ytterst nära att reducera på hörna men Prytz i Bollnäsmålet stod även idag för en mycket stabil insats. Tio minuter in på halvleken ger sig Andreas Westh sig ut på ett offensivt äventyr. Han lyfter in bollen mot Tellus straffområde. Tellusförsvararen får en snedträff på rensningen och bollen går till hörna. En hörna som Samuli Helavuori smäller in i mål. 4-1 och matchen kändes avgjord.

Tellus ville dock annat. Precis som efter 2-0 målet reducerar Tellus även denna gång omgående. Elias Engholm blir snyggt frispelad och sätter bollen säkert. Tellus får en riktig energikick efter reduceringsmålet och börjar skapa lite mer framåt än de gjort tidigare i matchen. Ett 3-4 mål där och det hade nog kunnat bli nerv i matchen. Men Bollnäs hade full kontroll idag och med cirka 25 minuter kvar av matchen satte Mickelsson 5-2 efter ett riktigt snyggt anfall. Helavuori, som var väldigt aktiv och kreativ i andra halvlek, passade fram till Wigren som i sin tur lyfte fram bollen till Mickelsson som helt ren framför mål kunde stöta in bollen i öppen kasse.

Bollnäs vaskade fram några ytterligare riktigt vassa målchanser. Bland annat hade Oskar Olsson ett par frilägen men det ville sig inte riktigt för honom idag. Men idag spelade det mindre roll då Bollnäs ändå kunde gå till seger med 5-2. En seger som aldrig riktigt kändes hotad. Kul med fem olika målskyttar i Bollnäs idag och roligt att Flodstam och Dahlberg fick sätta sina första bollar för säsongen.

Nu väntar ett VM-uppehåll innan den spännande avslutningen av elitserien. Tre matcher återstår och i och med att Falun besegrade Edsbyn idag är det bara en poäng upp till fjärdeplatsen för Bollnäs där just Edsbyn ligger.

Nästa match för Bollnäs är den 6:e februari då vi tar emot Sirius hemma på Sävstaås.

Anders Gårdestig