Philip Flodstam fortsätter att leverera mål i World cup. Foto Micael Kolsmyr

Bollnäs gruppsegrare efter tredje raka segern

Den sista gruppspelsmatchen för Bollnäs i World Cup spelades idag mot Uralski Trubnik. Matchen blev en ren gruppfinal då både Trubnik och Bollnäs vunnit sina två första matcher.

Trubnik valde en extremt defensiv taktik i denna match. Känslan var att Bollnäs var bollhållande lag under hela den första halvleken och Bollnäs spel gick ut på att försöka hitta igenom Trubniks tiomannaförsvar. Antalet målchanser i första halvlek var mycket lätträknade. Bollnäs skapade i alla fall några hörnor och två av dem resulterade i mål. Andreas Westh satte det första i nättaket i 24:e minuten och Hellmyrs satte det andra i den 27:e minuten. Den sistnämnda hörnan var en bjudhörna från Trubnik.

Bollnäsledning med 2-0 i halvtid.

Det blev ingen större scenförändring i andra halvlek. Ett fortsatt defensivt Trubnik mot ett fortsatt spelförande Bollnäs. Dryga tio minuter in i halvleken gör Bollnäs 3-0 genom turneringens målpetare Philip Flodstam som åter igen håller sig framme och slår in en målvaktsretur på volley.

Trubnik reducerar med fem minuter kvar i ett av deras få anfall för dagen och efter målet begär de time out. Det gällde ändå för Trubnik att försöka bli en av de bästa tvåorna för att gå vidare till kvartsfinal. Det blev dock ingen större anstormning från deras sida de sista fem minuterna utan Bollnäs vinner matchen med 3-1 och vinner i och med det inte bara gruppen utan blir även bästa gruppetta och får då välja kvartsfinalmotståndare. Vilken motståndaren blir är inte klart i skrivandets stund, men klart är att Bollnäs spelar den första kvartsfinalen som går av stapeln klockan 19. Väldigt kort vila med andra ord.

Ett orosmoln efter denna match var att Fagerström fick en smäll i första halvlek. Han testade något byte efter det men syntes sedan inte till mer under matchen. Matchens kommentator meddelade i början av andra halvlek att beskedet var att det inte var någon större fara med Fagerström men att man vilade honom under andra halvlek. Vi hoppas på att han kan vara med och spela i fortsättningen av turneringen.

Anders Gårdestig