Bollnäs integrationsarbete fortsätter

I söndags var personerna på Stagårdens asylboende inbjudna att se matchen mellan Bollnäs och Sirius. Vi mötte upp vid grindarna tillsammans med Chrille Bergström, representant från Flames. Trots väder som säkert höll en del av den trogna bandypubliken hemma, så kom ett 30-tal nyfikna och glada förstagångsbesökare till Sävstaås för att försöka sätta sig in i hur bandy spelas. Vi följde med dem under kvällen och här bjuder vi på en liten bildserie i hur deras kväll var.

Foto: Marianne Persson

Foto: Marianne Persson

Foto: Marianne Persson.

Foto: Marianne Persson.

Idag (läs tisdag) ringde Bengt Eriksson till mig och talade om hur man vidare arbetar med Bollnäs färskaste supportrar. Föreningen har bjudit in dem att delta även vid Bollnäs två kommande hemmamatcher. Kjell Roos, som jobbar på boendet, ska fixa fram en egen trumma till gänget.
Bengt nämnde också att asylerna idag varit uppe på Sävstaås och åkt skridskor. Av förklarliga skäl fick man hålla till i ishallen då de var i stort behov av stödet från sargen. Marcus Wikman var med och instruerade. Tanken är att de ska delta i skridskokul som föreningen arrangerar på söndagar.

Foto: Kjell Roos.

Foto: Kjell Roos.

Foto: Bengt Eriksson.

Foto: Bengt Eriksson.

Foto: Bengt Eriksson

Foto: Bengt Eriksson

Fortsättning lär följa.

/ Josef Persson