Det gick inte vägen för Hellmyrs och Bollnäs ikväll. Foto: Micael Kolsmyr

Bollnäs kammade noll i Vänersborg

Nej, matchen i Arena Vänersborg blev inte vad Bollnäs hoppades på. Slutsiffrorna blev 6-2. Per Hellmyrs gjorde sig tid att förklara varför det blev som det blev.

Första tio minuterna inleder lite trevande. Vi får ordning på spelet allt eftersom. Tar ledningen med 1-0, välförtjänt. Har hörnor i ribba och stolpe, samt andra bra lägen utan att få utdelning. Första halvlek får summeras med att vi är det drivande laget.

Ja, Bollnäs gick till pausvila med ledning med 1-0. Ett mycket fint anfall som avslutades med att Fagerström spelade fram Mickelsson i fritt läge att sätta bollen i nät. Men sexa raka mål i baken i andra halvlek förstörde kvällen för bortalaget.

Hellmyrs igen:
I andra halvlek så frångår vi våra linjer sakta men säkert. Vänersborg behöver inte anstränga sig för att göra sina tre första mål. De sätter två hörnor som ett brev på posten. Vi tappar mer och mer av spelet och vår energi, och sista 15 är bara en lång väntan på slutsignal.

Andreas Westh snyggade till siffrorna något med sin balja i slutminuten, men annars finns inte så mycket att säga om själva matchen. Men i bedrövelsen finner Per lärdomar att dra.

Det vi kan ta med oss är att vi måste hålla oss till matchplan och våra mönster i spelet. När vi frångår det, som i andra halvlek, så ser vi tydligt hur konsekvenserna blir. Skönt med ny match på fredag och chans till revansch.

På fredag väntar hemmamatch mot Åby/Tjureda. Lagen möttes under gruppspelet i World Cup och då vann Bollnäs med 6-1. Nu har nykomlingen börjat säsongen med två raka förluster, så räkna med två revanschsugna lag som då drabbar samman.

/ Josef Persson