Bollnäs knep poäng mot Edsbyn på stopptid

Bollnäs saknade två spelare inför denna match. Christian Mickelsson med huvudskada och Daniel Berlin som blivit krasslig. Två tunga avbräck för Bollnäs.

Bollnäs inledde dock derbyt piggt. Redan i andra matchminuten dribblar Hellmyrs sig fram på vänsterkanten och flippar in 1-0.  Några minuter senare sitter dock kvitteringen. Jonas Edling skjuter ett långskott som oturligt går in bakom Patrik Aihonen i Bollnäskassen.

Den riktiga heta derbykänslan infinner sig när klockan tickat fram till minut 20. Jens Wiik blir kapad av en Edsbyspelare med bara frislag som åtgärd. Minuten senare drar Hellmyrs omkull en spelare i en liknande situation och åker ut. Något som spred stort missnöje bland både publik och spelare.

Under utvisningen tar Edsbyn ledningen med 2-1. Det är åter igen ett långskott, denna gång av Jocke Svensk, som letar sig in.

Bollnäs äter sig sedan in mer och mer spelmässigt i matchen och sista kvarten skapar Bollnäs många chanser men Erik Persson fredar sitt mål och halvleken slutar 2-1 till Edsbyn.

Direkt i andra halvlek får Ville Aaltonen friläge men Erik Persson styr till resultatlös hörna.

Bollnäs fortsätter att jobba på bra och både Oskar Olsson och Jonatan Sundberg har bra lägen att måla.

20 minuter in i halvleken åker Mattias Andersson i Edsbyn ut för ”obstruktionsmarkering” och ett par minuter senare sätter Anders Spinnars en hörna som Oskar Olsson jobbat fram och matchen är kvitterad.

Efter kvitteringen följde några mörka minuter för Bollnäs. Först sätter Jocke Svensk ett nytt långskott snyggt i bortre krysset och bara en minut senare missar Jens Wiik en rensning som till slut leder till att Mattas Hammarström kan smälla in 2-4 rakt framför mål.

Bollnäs fortsätter ändå att tugga på och med dryga tio minuter kvar av matchen plockar Oskar Olsson snyggt ned ett lyft och petar sedan in bollen bakom en framrusande Erik Persson.

Slutminuterna i matchen präglades av många felpass och stressat spel ifrån Bollnäs och det kändes som att det skulle bli ytterligare en hedervärd uddamålsförlust men i den tredje och sista tilläggsminuten bestämmer sig Per Hellmyrs på det sätt som bara Per Hellmyrs kan bestämma sig. Han tar bollen på egen planhalva och kör igenom hela Edsbylaget och sätter kvitteringen. 4-4 och domaren blåser strax efter av matchen och större delen av de 2230 personerna på plats jublar.

Sammanfattningsvis gör Bollnäs en riktigt bra match och är helt klart värda poängen. Man skapar många chanser samtidigt som Edsbyn är effektiva och Edsbyns två första mål kändes väldigt slumpartade. Bra spel av Bollnäs under hela matchen och mycket starkt att ta poäng med både Berlin och Mickelsson borta.

Nu väntar en veckas vila innan Bollnäs ställs mot Sandviken hemma på Sävstaås.

Anders Gårdestig