Bollnäs Tellus
Två sköna poäng. Foto: Kolsmyr

Bollnäs numret större än Tellus

Bollnäs tog säsongens första seger när man hemmaslog Tellus med siffrorna 6-2. Flitigast förekommande i målprotokollet var Patrik Nilsson, med tre baljor.

Två snabba mål, Mickelsson och Nilsson, i matchens inledande minuter satte tydlig prägel på kvällen. I ärlighetens namn fanns det även bud på fler. Efter det svidande nederlaget i Lidköping i fredags såg vi ett piggt och revanschsuget Bollnäs skrinna ut på Sävstaås. Det var djupledspassningar i luften och efter isen. När Tellus tätade till mitten blev det breda anfall där Bollnäs kom runt på kanterna med halvfarliga inspel och hörnor som resultat. Farten mattades dock i takt med att isen blev sämre och lite svårare att spela på. Halvtidsresultatet skrevs till 2-0.

I seriespelets inledande matcher har Erik Persson fått stå i mål, och gjort det otroligt bra. Idag fick Patrik Aihonen kliva in mellan stolparna, och visade med eftertryck att Bollnäs har det riktigt bra ställt på målvaktssidan. Patrik utstrålade trygghet och pondus i sina ingripanden. Och de blev något fler under andra halvlekens avslutande minuter.

Bollnäs Tellus

Bollnäs-Tellus 6-2
Kvällens burväktare Patrik Aihonen
Foto Kolsmyr

Dessförinnan hade Helavuori, 10 minuter in i halvleken, gjort 3-0 från nära håll bakom duktige bortamålvakten Jakob Knutsson. Matchens kändes avgjord och spelet blev därefter. Bollnäs fortsatte emellertid skapa mängder av hörnor. Och slutligen kom Bollnäs första hörnmål för säsongen, på kvällens 13:e försök. Patrik Nilsson hittade rätt. Tellus hittade ett tröstmål med dryga kvarten kvar och tog time out för att försöka flytta fram positionerna. Härefter spelade bortalaget riktigt trevligt, men öppnade sig samtidigt bakåt. Hellmyrs hittade Mickelsson, och fri med målvakten serverade han Casper Ekström till öppet mål och 5-1. Ytterligare en varsin boll fick lagen in innan domaren blåste av matchen. En bekväm och odiskutabel seger. 6-2.

Nu är det tätt på given. Redan på onsdag väntar ny match på Sävstaås då Motala kommer på besök.

/Josef Persson