Bollnäs på vinnarspåret igen

Bollnäs fick fira med publiken igen. Foto: Per Jarefjord

Ett hypereffektivt Broberg mot ett halvlojt Bollnäs. Så började kvällens derby mellan två lag som hade negativa trender att bryta. På uppvärmningen kunde vi se att både hemmalagets Anders Spinnars samt bortalagets Vadim Arhipkin var tillbaka efter skadorna som hållit dem borta några matcher. Just Arhipkin inledde målskyttet när han enkelt fintade bort Prytz i hemmamålet efter att ha serverats en fin passning av Filip Skoglund. Innan klockan hunnit upp till nio minuter så hade Prytz åter fått vittjat nätet. Söderberg tilläts att glida in i skottposition mitt framför mål och 0-2 var ett faktum. En snabb reducering, av Mickelsson i minut elva, var sedan startskottet på några roliga minuter för hemmalaget. Drygt fem minuter efter 1-2 hade Bollnäs vänt till 3-2. Andreas Westh och Per Hellmyrs var lyckosamma hörnskyttar.

Första halvlek bjöd på böljande spel med en hel del målchanser. Broberg kvitterade till 3-3 genom Söderberg när både Spinnars och Wiik satt på hemmalagets utvisningsbänk.
Mickelsson drogs ner i genombrottsförsök och Fager tecknade för straff. Andreas Westh fick chansen från straffpunkten men det går troll i Bollnäs straffskytte i inledningen av säsongen. Detta var Bollnäs femte straff denna säsong och ingen av dem har resulterat i mål.
Minuten senare gjorde dock Mickelsson 4-3 vilket blev halvtidsresultat.

Andra halvlek blev inte lika välspelad som första men ovissheten och spänningen bestod. Skoglund slog in 4-4 på hörnretur men Mickelsson gjorde strax därefter 5-4 efter fint förarbete av först Ståhl och sedan Hellmyrs. Den trion var riktigt pigga i hemmalaget och tillsammans med Jens Wiik, som stängde igen vänsterkanten med flertalet fina brytningar, var de Bollnäs bästa för aftonen.

Sista halvtimmen bjöd inte på några mål men lägen skapades åt båda håll. Broberg var riktigt nära att kvittera några gånger på slutet men Bollnäs och Prytz stod pall och hemmalget gick segrande ur derbydrabbningen med 5-4.

Nu är Bollnäs spellediga i en dryg vecka p.g.a. landslagssamlingar och nästa match spelas borta mot Vänersborg den 9/12.
/ Josef Persson