Bollnäs segrare i dramatisk drabbning

Bollnäs har bra statistik på hemmais mot Villa/Lidköping i elitseriespel. En svit som förlängdes ikväll. Seger med 5-4.

I en underhållande match, mellan två för kvällen jämnstarka och taktiskt spelande lag, där initiativ och spelövertag skiftade i vågor under bägge halvlekarna, är det till slut hemmastarka Bollnäs GIF som kan avgå med de bägge poängerna.

Men matchen började tungt.

Redan efter tre minuters spel snor Felix Persson bollen av Andreas Westh, som stillastående snurrat bort sin första anfallare som sista man, men missat att Felix stöter. Felix rundar iskallt Virtanen i Bollnäs bur och sprätter in 0-1.

Junior revanscherar familjenamnet i sjunde minuten. 1-1 Oskar Westh, efter snyggt förarbete av ända från egen planhalva av Christoffer Fagerström.

Villa (som ändå är det tyngre laget i första) bryter tillbaka, genom att utnyttja en felpassning i ett Bollnäsuppspel. Felix Phersson, (bäst i Villa för kvällen), är fel man att lämna ytor åt. 4 mot 4 utmanar Felix backarna, lämnar sedan en droppassning till  Joakim Andersson som precissionsskjuter in bollen till höger om Pertti i målet.

Många av målen ikväll kom på individuella misstag, eller något slumpmässigt. Så även 2-2-kvitteringen. Christoffer Fagerström, fastnar upp i något som kunde ha blivit en omställning för Bollnäs, men ser att Ståhl och Oskar Westh befinner sig framför honom, och han lyfter in bollen mot straffområdet. Där svingar både Ståhl (får liten touch) och Martin Johansson efter bollen, innan den når fram till fristående Oskar Westh som bara har att peta in bollen.

Den 1575 personer starka publiken kan andas ut något med 2-2 i halvtid.

I andra halvlek kommer Bollnäs ut med ny energi och tar över mycket av skeendena i matchen.

Christoffer Fagerström ger Bollnäs ledningen för första gången i matchen tio minuter in i andra halvlek, efter ett anfall han själv startat, och växelspelat sig fram tillsammans med Oskar Westh till skottläget.

3-3 Villa/Lidköping kvitterar med ett riktig slumpskott, även om Felix Pherssons anfall fram till skottet var riktigt snyggt. Villa utnyttjar en omställning när Helavuori inte riktigt når fram med sin lyftning.

Helavuori, tar revanch på lyftningen som inte gick fram, och sätter en ny ledning 4-3 på högerhörna.

Fagerström utnyttjar ytor som ett offensivt satsande Villa lämnar bakåt, vänder ut och bombar in 5-3. ett mål som linjedomaren först inte vill godkänna, då bollen studsar ut. Efter ett visst konferrerande, och få protester från bortalaget godkänns ändå målet.

Villa kämpar på och har några riktigt vassa lägen, bland annat en raket klockrent i ribban, innan Joel Broberg kan peta in en 4-5-reducering ur en stökig situation efter lyra.

Trots en oändlig räcka tilläggsminuter kommer gästerna inte närmare. Viktiga, och sköna 2 poäng inkasserade.

Undertecknad noterade med glädje ikväll framför allt följande. Oskar Westh 2-målsskytt, efter en mager poängskörd inledningsvis. Fagerström 2 mål och 1 assist, och närvarande mest överallt i andra halvlek. Joel Wigren med både fart och finess framåt. Men framför allt. Medstuds, och fler vinster om andrabollarna. Så här långt den här säsongen har inte marginalerna lett åt orange, men ikväll kändes det som om motlutet äntligen planat ut.

Fler tungviktarmatcher väntar i den närmaste framtiden. Först VSK borta på torsdag, sedan Hammarby hemma onsdag den 15.

Väl mött!

Tommi Karppanen