Ståhl var pigg och delaktig i segern mot Broberg. Arkivfoto: Micael Kolsmyr

Bollnäs till final i DM

Idag inleddes Champions cup (som det fortfarande heter trots att det blivit ett DM) i Edsbyn. Cupen med det udda upplägget att man direkt inleder med semifinal och segraren går direkt till final. Endast två matcher i cupen alltså.

Broberg stod som motståndare. Matchen börjar i ett lovande tempo men mattades av allteftersom halvleken led. Det var mycket mittfältsspel, och de vassa målchanserna var lätträknade för båda lagen. Philip Flodstam var närmast ett mål när han kom fri med Rehnvall i Brobergs mål kvarten in i matchen, men han kom lite för nära och Rehnvall kunde rädda.

Broberg hade nog det bästa spelet under första halvlek, men åkte på två kännbara skador då både Magnus Fryklund och Jonas Nygren fick lämna planen. Oroväckande för Broberg då de fick hela föregående säsong förstörd genom mängder av skador.

Matchens första mål kom med tio minuter kvar av halvleken. Martin Söderberg får en kanonträff på hörna och sätter bollen i nättaket bakom debuterande Pertti Virtanen i Bollnäsmålet. Virtanen som i övrigt stod för en väldigt stabil insats i bollnäskassen.

Timo Oksanen berömde Virtanens kastarm i en artikel i Bandypuls innan matchen. Den armen presenterade Virtanen i första halvlekens sista minut. Ett långt utkast friställde Fagerström som kunde rulla in kvitteringen. 1-1 och domaren blåste av matchen för halvtidsfika.

Andra halvlek ägdes till stora delar av Bollnäs. Riktigt bra spel från start. Därför kom Brobergs 1-2 mål väldigt snopet. Jonas Pettersson fick lite väl öppen gata in från högerkanten och satte bollen i snäv vinkel. Det såg ut som att alla förväntade sig ett pass och blev överraskade av skottet.

Bollnäs fortsatte dock att driva matchen och spelet, och 2-2 kom några minuter efter Brobergs mål. Fagerström tar emot bollen och får iväg ett skott nästan i samma rörelse som letar sig in bakom Rehnvall. Riktigt snyggt mål!

Trycket från Bollnäs fortsätter och fler mål hänger i luften. 3-2 kommer med 25 minuter kvar av matchen och även det målet är en riktig delikatess. Milerud lägger fram bollen till Mossberg som rundar Rehnvall och lägger in bollen i mål. Efter det målet tar Broberg Timeout.

Sista kvarten börjar Bollnäs press mattas av och det är istället Broberg som börjar trycka på för kvittering och det osar hett runt Virtanen vid ett flertal tillfällen. Lagen byter lite lägen. Flodstam kommer sånär helt fri med Rehnvall men Rehnvall kastar sig fram och når bollen precis framför Flodstams klubbspets. I anfallet efter får Broberg ett drömläge att kvittera men även det misslyckas.

I slutminuterna skapar Bollnäs två hörnor efter varandra. Den sista hörnan blir misslyckad men man lyckas ändå vinna tillbaka bollen och Helavuori får på ett bra distansskott som sitter nere vid vänsterstolpen till 4-2. Broberg skapar sedan några hörnor men ingen resulterar i mål utan Bollnäs går segrande ur fighten.

Nu väntar final mot Edsbyn som enkelt avfärdade Ljusdal tidigare idag. Finalen går av stapeln på lördag klockan 15.

Anders Gårdestig