Bollnäs fick segerjubla igen! Foto: Kolsmyr

Bollnäs tillbaka på vinnarspåret

Knöliga Motala på hoppiga XL Bygg Arena. På förhand ingen given uppgift för ett Bollnäs som önskade bryta trenden av matcher utan seger. Men efter en väl genomförd bortamatch skrevs segersiffrorna till 0-3.

Knöliga Motala på hoppiga XL Bygg Arena. På förhand ingen given uppgift för ett Bollnäs som önskade bryta trenden av matcher utan seger. Men efter en väl genomförd bortamatch skrevs segersiffrorna till 0-3.

Efter veckan med ledighet för träningslandskamper har Bollnäs dalat från absoluta toppen av tabellen till en sjätteplats. Nu kom en match som många, på förhand, säkert räknat med två poäng.  Men Motala har skakat många lag denna säsong och för en vecka sedan tog man rättvist en poäng på Sävstaås. Särskilt svåra har Motala varit på hemmaplan. Fråga bara Edsbyn…

Matchen var jämn över 90 minuter. Säga något annat vore att fara med osanning. Bollnäs hade inledningsvis några intressanta anfall där det lilla, men ack så viktiga, sista dock saknades. Var det inte sista passningen som felade så var det avsluten som hade mer att önska. Motalas snabbskrinnare valde vägen runt Bollnäs täta försvar för att komma till inspel eller skapa hörnor. Och hörnor skapade man. Tio stycken under matchen, mot Bollnäs tre. Men för det fick man inget. Ikväll var det Prytz som vaktade Bollnäs mål och han fick göra några riktigt fina räddningar och belönades så med en hållen nolla.
Mitt i första halvlek rann en passning från Hellmyrs igenom Motalas försvar till Mickelsson i friläge. Inga misstag från skarpskytten utan 0-1 kunde skrivas på resultattavlan, och det stod sig halvleken ut.

Niklas Prytz vaktade målet och höll nollan idag! Arkivbild: Micael Kolsmyr

En uddamålsledning i bandy är inte mycket att luta sig mot, men med den ledningen kontrollerade Bollnäs handlingarna i andra halvlek. Motala kom upp i något anfall som mycket väl hade kunnat resultera i en boll i nätmaskorna bakom Prytz, men sett till spelet så kändes Bollnäs väldigt trygga i sin ledning. På den allt hoppigare isen och i den tilltagande dimman värderade Bollnäs sitt risktagande bra. När så läget kom, i den 88:e minuten, så spikades kistan igen. Ett långt utkast från Prytz plockades ned av Hellmyrs. Han spelade fram Milerud i kalasläge. Milerud valde att spela vidare till Nilsson som enkelt la in bollen i öppen kasse. På övertid drog Mickelsson, snickare som han är, i en till spik för säkerhets skull när han prickade in en hörna.

Två riktigt sköna poäng in på kontot och Bollnäs hänger på de övriga topplagen i den spännande och jämna tabellen. På söndag stänger vi 2018 med hemmamatch mot Frillesås. Matchstart klockan 17:00.  Välkomna till Sävstaås!

/ Josef Persson