Fagerström inledde slutspelet i bästa form med fyra mål. Foto: Kenta Jönsson

Bollnäs tog hem första kvartsfinalen

Bollnäs tog under lördagseftermiddagen hem den första kvartsfinalen då man efter en mycket väl genomförd match besegrade Västerås på bortais med 7-4. Fyra av målen kom från Fagerströms klubba.

Idag drog det då äntligen igång. Slutspelet som alla spelat och tränat för under många månader. Västerås stod för motståndet i den första kvartsfinalen i bäst av fem matcher.

Det syntes direkt i matchinledningen att spelarna i båda lagen sett fram emot detta. Alla var påkopplade från start och båda lagen bjöd på riktigt rolig och underhållande bandy. Både Bollnäs och Västerås skapade tidigt ett antal vassa chanser men det var Västerås som tog ledningen i den 11:e minuten. På lagets första hörna gav Joel Engström hemmalaget ledningen med 1-0. Bollnäs svarade med att rada upp chanser genom flera fina anfall. Fagerström fick ett jätteläge efter att VSK-försvaret tappat bollen men Kjellsson i målet räddade till hörna. Men på hörnan tog Fagerström revansch på sig själv och slog in kvitteringen.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka och i den 29:e minuten tog Bollnäs ledningen i matchen. Hellmyrs flippar fram bollen till Mossberg som försöker ta med sig bollen men ser istället ut att få en halvträff på bollen som smiter in bakom Kjellsson. VSK tar Time out men Bollnäs fortsätter att trycka på. 1-3 kommer genom Mickelsson på hörna i minut 37. Det resultatet står sig halvleken ut.

Västerås chockstartar andra halvlek och reducerar till 2-3 innan det ens gått en minut av halvleken. Men Bollnäs stressar inte upp sig utan nöter på med sin matchplan och bara några minuter efter reduceringen sätter Mossberg en fantastisk passning fram till Mickelsson som fri med målvakten gör 2-4. Riktigt snyggt! Bollnäs får sedan ett gyllene läge att göra 2-5, men bollnässpelaren fälls i straffområdet. Solklar straff tyckte nog alla, men inte domaren. Istället gör Västerås 3-4 i anfallet efter. En väldigt jobbig sekvens för Bollnäs där.

Bollnäs fortsätter dock oförtrutet och minuten efter Västerås mål kommer Fagerström loss i straffområdet men blir störd i skottögonblicket. Ytterligare en misstänkt straffsituation som frias. Men skam den som ger sig. I en kampsituation i Västerås straffområde åker en bollnässpelare i isen och tredje gången gillt, nu tilldöms Bollnäs straff. Målkungen för dagen, Christoffer Fagerström, är stensäker vid straffpunkten och sätter 3-5. Två minuter senare håller Fagerström sig framme igen och sätter 3-6. En snabb kontring för Bollnäs där Oskar Westh elegant lyfter fram bollen till Fagerström som i fart åker sig fri och rundar målvakten. Då stod matchuret på 67 minuter.

Med 20 minuter kvar väcker Daniel Johansson hoppet för Västerås då han tråcklar sig fram till ett skottläge och sätter en riktig kanon strax under ribban från halvdistans. 4-6. Efter reduceringen börjar det dömas utvisningar. I en match där domarteamet hållit en ganska hög nivå börjar det nu tas till synes ganska enkla utvisningar, både för Bollnäs och för Västerås. Med två VSK-spelare och en bollnässpelare på botbänken sätter Fagerström sitt fjärde mål och Bollnäs sjunde mål för matchen. En riktig kanon från straffområdeslinjen. 4-7 med kvarten kvar av matchen. Det blir inga fler mål, utan Bollnäs tar hem segern i den första kvartsfinalen.

Sammanfattningsvis så bjuder Bollnäs och VSK på en riktigt sevärd och underhållande match. Bollnäs gör en strålande insats. Det märks att spelarna har längtat efter slutspelet och håller en mycket hög nivå matchen igenom. Bra defensiv, bra passningsspel och bra anfall gav en välförtjänt seger.

Men som Bollnäs före detta spelare och tränare Hans Åström brukade säga, slutspelsmatcherna är som en femsettare i tennis. Vi har nu vunnit första set. Vi har två set kvar att vinna. Set två spelas på måndag kväll hemma på Sävstaås. Bollnäs Flames gjorde ett fantastiskt jobb på läktaren i dagens match. Vi hoppas på minst lika bra stämning på måndag.

Anders Gårdestig