Andreas Westh, kapad i offensiv raid.
Foto: Anders Gårdestig

Bollnäs vaknade för sent.

Bollnäs hamnade tidigt i andra halvlek i ett 1-4 underläge, och trots en furiös forcering nådde man inte närmare än 3-4.

I slutspel behöver man inte bara skicklighet. Man behöver även ha turen med sig. Det hade gästerna. Framför allt i matchens direkta inledning.

0-1 Daniel Johansson i första anfallet. Westh rensar en lyra lite kort, bollen går tillbaka till VSK, som inte får tag på den först, men en tam rensning ger Johansson fritt skottfält, och kan sätta en isare i nät. Det hade inte gått en halv minut, innan gästerna lite slumpmässigt tar ledningen.

1-1 Daniel Mossberg, efter att Bollnäs skapat det mesta i offensiv väg i dryg 15 minuter. Ståhl hittar fram med en flipp, som friställer Mossan så till den grad att han för någon tiondel inte verkar tro sin lycka. Han behöver dock två försök innan han överlistar Kjellsson i målet.

1-2 kommer lite för enkelt och lite för snabbt på ett lågt distansskott av Joel Engström. Välplacerat lågt, och nära bortre stolpen. (ass Gröhn).

1-3 Nytt distansskott, lågt. Martin Landström (Jesper Jonsson).

Västerås grymt effektiva i skyttet, samtidigt som Bollnäs försvarsmässigt faller undan och ger enkla skottlägen. Mot slutet av halvleken är det Västerås som får matchen dit man vill. Man kan störa Bollnäs högt, vilket gör att man under långa stunder inte kommer över mittlinjen.

1-3 är siffrorna man går till pausvila med. Västerås lyckas med det man företar sig, medan Bollnäs får jobba så mycket hårdare för sina lägen, men VSK försvarar sig förtjänstfullt och ser till att inte ge bort enkla lägen.

Andra halvlek startar i princip lika illa som första. Efter knappt tre minuters spel kommer 1-4, genom Martin Landström, passning Daniel Johansson. En lyftning som Wiik försöker ducka undan, men som VSK genom Johansson ändå vinner och han kan spela in till en fristående Landström.

2-4 kommer dock nästan omedelbart efter. Bollnäs, genom Daniel Mossberg skapar en hörna från höger, som Ville Aaltonen smäller in.

3-4 Markus Ståhl, friställs efter skott av Daniel Mossberg.

Time-out VSK.

Bollnäs har här tagit över matchen helt. Västerås sticker emellan och skapar hörnor, men så mycket mer har man inte.

Efter time-outen blir så sakteliga VSK tydligare i defensiven. Man går på spelare och kropp, och ser till att vara nära för att störa.

Bollnäs är nära några gånger, och skapar flera hörnor, men det studsar inte med de orangea ikväll.

Nu har VSK vridit tillbaka initiativet, och får en femte avgörande på hemmaplan. Bollnäs har inte råd att lämna försprång och man behöver få med sig lite av de enkla målen VSK fick idag. Fru Fortuna kan dock inte grina oss i ansiktet i evighet. I nästa match går Bollnäs ut med vässade tänder redan från start, och ser till att vi får en tuff matchserie mot Villa/Lidköping i semi.

Väl mött då!

Tommi Karppanen