Neutral bild säsong 20/21
Patrik Nilsson tremålsskytt i kvällens match. Foto Kolsmyr

Bollnäs vände och vann mot Sirius

En bra halvlek räckte för Bollnäs ikväll. Efter att ha gått in till halvtidsvila med 3-0 i baken kom Bollnäs ut som ett helt annat lag i andra halvlek och vände och vann med 4-3 mot gästande Sirius efter tre mål av Patrik Nilsson.

Det var perfekta bandyförhållanden på Sävstaås ikväll. Nollgradigt, vindstilla och uppehåll. En av få dagar under bandysäsongen som man inte längtar efter den där hallen lika mycket som annars.

Bollnäs kom till spel utan långtidsskadade Oskar Westh och utan Caspher Ekström som dras med en förkylning. Då snörade Andreas Westh på sig skridskorna igen och ställde sig på liberopositionen.

Bollnäs inledde halvleken bra. Patrik Nilsson träffade ribban redan i första spelminuten och Anton Andersson i Sirius mål fick göra en fin räddning på ett skott från Hellmyrs några minuter senare. Nilsson skulle få ta revansch på sig själv flera gånger om senare i matchen.

Förutom de inledande 5-10 minuterna vill nog Bollnäs helst glömma den första halvleken. Sirius försvarade sig exemplariskt och Bollnäs hittade inga vägar igenom. Siriusspelarna stod hela tiden rätt positionerade och när Bollnäs tappade bollen var de blixtsnabba i sina kontringar. Sirius kom igenom till farligheter mycket enklare än vad Bollnäs gjorde, och det var också efter ett bolltapp av Bollnäs som Sirius gjorde sitt första mål. Bolltapp och kontring och Jesper Larsson var tvungen att stoppa en annars fri Siriusspelare innanför straffområdet. Domaren kunde inget annat göra än att blåsa straff. En straff som Jimi Heinonen satte säkert bakom Patrik Aihonen i Bollnäs mål.

0-2 kom några minuter senare då Nils Bergström snyggt väggspelade sig igenom Bollnäs försvar och satte bollen.

Sirius fortsatte att ha full koll i försvarsspelet och Bollnäs fick inte alls till något vinnande spel. Slarviga passningar och dåligt med fart. 0-3 kom också precis innan halvtidsvilan. En snabb kontring som David Thorén krönte med ett mål.

Vad som sades i Bollnäs omklädningsrum i paus vet vi inte, men de kom i alla fall ut som ett helt annat lag i andra halvlek. Ett fartfyllt anfall direkt på avslag höll på att ge ett snabbt reduceringsmål. Men det skulle komma många fler chanser. Bollnäs tryckte på och under halvlekens första tio minuter hade Bollnäs skapat mer än de gjort under hela första halvlek kändes det som. Bra passningsspel, bra variation i spelet och mer fart gav hörnor och målchanser. I matchminut 55 kom också reduceringen då Patrik Nilsson satte sin första boll för kvällen på en högerhörna. Minuten efter var samme Nilsson mycket nära att sätta bollen i nät igen på volley mitt framför mål men den smet precis utanför stolpen.

Mickelsson hade sedan ett par lägen att bli frispelad när han fick ett par fina passningar i djupet, men blev båda gångerna hårfint avblåst för offside. Istället är det Flodstam som får läget att reducera till 2-3. Anton Dahlberg, som var riktigt bra matchen igenom, drog upp bollen fint på högerkanten och serverade Philip Flodstam som slog in bollen med ett slagskott. Riktigt fint anfall.

Sirius tog time out efter 2-3 målet. Rollerna från första halvlek var ombytta och nu var det Bollnäs som skapade chanser. Sirius spelade fortsatt bra, men skillnaden var att Bollnäs lyft upp nivån i sitt spel några snäpp. Time outen hjälpte dock inte Sirius utan Bollnäs kunde kvittera matchen med 20 minuter kvar på matchuret. Dahlberg, åter igen, slog en riktigt fin passning upp till Patrik Nilsson som rundande några Siriusförsvarare och knackade in kvitteringen. Ett riktigt fint bandymål. 3-3.

Bollnäs fortsatte att trumma på. Hellmyrs var otroligt nära att ge Bollnäs ledningen efter att ha dribblat sig fram längs högerkanten och in framför mål men på något sätt räddas bollen från att gå in. Innan dess hade Joel Wilhelmsson ett dubbelläge på hörna och Bollnäs hade också ett ribbskott på en hörna. Ett mål hängde i luften och med fem minuter kvar av ordinarie tid kom också segermålet. Hellmyrs slog en riktigt macka från egen planhalva fram till Patrik Nilsson som snyggt tog ned den och från snäv högervinkel fick hjälp av en försvarande Siriusspelares skridsko att få in bollen. 4-3 och Bollnäs hade vänt matchen.

Sirius fick ett riktigt bra läge att kvittera matchen någon minut senare, men Bollnäs fredade sitt mål och gick segrande ur matchen. Riktigt viktiga två poäng för Bollnäs.

Orosmolnet efter matchen var Marcus Persson. Han blev pååkt i första halvlek. Det såg inte ut att ta så illa, men han kom aldrig tillbaka in på isen, och efter matchen bekräftades att det var en skada på Marcus. Vi får hoppas på att den inte är av det allvarligare slaget.

På fredag är det dags för nästa match då vi möter Frillesås på bortaplan. Nästa gång Bollnäs spelar på hemmais är på annandagen mot Edsbyn.

Anders Gårdestig