Bollnäs vann första träningsmatchen

Idag var det dags för försäsongens första träningsmatch och Bollnäs började mot tuffast möjliga motstånd. De regerande svenska mästarna Västerås.

Patrik Nilsson kunde ha fått en drömstart i sin nya klubb då han träffade stolpen redan i den andra matchminuten, men istället var det Västerås som tog ledningen i minut 13 genom Mikael Olsson. Matchen fortsatte i ett mycket beskedligt tempo som det brukar vara i de tidiga träningsmatcherna. Bra prestationer varvades med ganska enkla misstag. Bollnäs vaskade fram en del bra lägen men Västerås verkade gå till halvtidsvila i ledning. Då visade Bollnäs nyförvärv Patrik Nilsson upp sig med besked. I 43:e minuten drar Patrik till med ett distansskott som sitter bakom Bergwall i Västeråsmålet. Mindre än minuten senare var det dags igen. Patrik Nilsson får ytterligare ett läge för ett distansskott som han sätter i bortre hörnet och det blir istället Bollnäs som får gå in i halvtidsvilan med ledning.
Patriks anfallskollega Christian Mickelsson ville visa att det inte bara är Patrik där framme i anfallet. Tidigt i andra halvlek får Mickelsson skottläge till höger om Bergwall. Mickelsson drar till och sätter bollen riktigt snyggt i bortre krysset. Otagbart för Bergwall.

Ville Aaltonen har sedan ett friläge men Bergwall lyckas nypa bollen. Istället reducerar Ted Bergström för Västerås med cirka halvtimmen kvar av matchen. Båda lagen vaskar sedan fram ett antal målchanser men matchen slutar ändå med Bollnässeger 3-2.

Man ska akta sig för att analysera träningsmatcher allt för mycket, men jag tycker ändå att Bollnäs visar upp ett riktigt bra spel för att vara första matchen för säsongen. Patrik Aihonen vaktade Bollnäs mål idag och gjorde det riktigt bra. Viktigt också att både Nilsson och Mickelsson får komma igång med målskyttet direkt i första matchen. De kan bli ett riktigt intressant anfallspar i vinter. Tråkigt för Västerås var att Janne Rintala och Stefan Edberg krockade under första halvlek och båda fick lämna isen för resten av matchen. För Rintala verkade det vara någon form av knäskada. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt.

För Bollnäs väntar nu Sandviken i Göransson Arena på onsdag.

Anders Gårdestig