Nilsson i målform. Foto: Micael Kolsmyr

Bollnäs vann på Sjöaremossen

Tremålsskytt, trots straffmiss. Återigen var Patrik Nilsson tungan på vågen när ett vilt kämpande Frillesås till slut kunde brytas ned.

Tremålsskytt, trots straffmiss. Återigen var Patrik Nilsson tungan på vågen när ett vilt kämpande Frillesås till slut kunde brytas ned. Segersiffrorna skrevs till 2-4.

I inledningen av säsongen har Frillesås visat att man inte tänker be om ursäkt för sin plats i Elitserien. Förvisso har man bara tagit en seger på de inledande åtta matcherna, men spel- och målmässigt har man varit nära flera gånger, mot meriterade lag. Idag var inget undantag. Redan från avslag drog man iväg i två skapliga anfall innan Bollnäs ens fått låna bollen. Men när bortalaget väl erövrade den så gjorde man genast 0-1. Inspel från vänsterkanten till en helt omarkerad Nilsson i straffområdet.
Men hemmalaget lät sig inte nedslås av det utan spelmässigt höll man rätt jämna steg med Bollnäs.
Prytz, återigen stabil i Bollnäs mål, testades några gånger innan han fick kapitulera. Kvitteringen slogs in av Adrian Emretsen i minut 37. Minuten innan halvtid träffade Johan Grahn rätt på hörna och vips var hemmalaget i ledning.

Mer bestämda tryckte Bollnäs på i början av andra halvlek. Tio minuter in i halvleken hade bortalaget vänt på matchen igen. Efter en misslyckad frislagsvariant hamnade en studsande boll framför Mickelssons klubba och han tog tillvara tillfället som dök upp. Kvitteringen följdes minuten efter av ett nytt mål från Nilsson. I det här läget spelade Bollnäs riktigt bra och Frillesås hade svårt att hänga med.
Men inte heller den här gången gick musten ur hemmalaget utan man lyckades åter jämna ut spelet. Det var en kamp ända in till slutsignalen. Nilsson, som blivit nekad att göra 2-4 från straffpunkten, tråcklade sig fram till friläge på tilläggstid och fick så slå i den berömda spiken i kistan.

Två nya poäng in på kontot. Men smolk i bägaren. Jens Wiik fick Martin Johanssons axel i huvudet. Jens gick ned för räkning, reste sig upp och försökte spela vidare. Men försöket blev kortvarigt. Wiik blev tvungen att kliva av matchen. Redan på fredag är det derby mot Edsbyn och Wiiks status lär ge Svenne Olsson och tränarstaben huvudbry.

 

/ Josef Persson