Ere Verhelä. Foto: @vmh.productions

Bollnäs värvar finsk högerhalv!

Idag kan Bollnäs presentera sitt femte nyförvärv för säsongen och det är ytterligare en finsk spelare. Denna gång en vass högerhalv vid namn Ere Verhelä!

Stort välkommen till Bollnäs Ere! Berätta lite om dig själv.

– Mitt namn är Ere Verhelä och jag är 27 år gammal. Jag är född i Finland i Lappeenranta och har spelat bandy här i Finland hela tiden. Förra säsongen var min tionde säsong i den finska ”Bandyliiga”. De senaste fem säsongerna har vi varit i final, men vi vann bara de två första, 2017 och 2018.

Hur skulle du beskriva dig själv som bandyspelare?

– Jag är dålig på att beskriva mig själv som bandyspelare men jag är en ”försvar före anfall” – spelare och jag tycker inte alls om att förlora. Jag gör allt för att skydda eget mål.

Hur kom det sig att du bestämde dig för att spela med Bollnäs?

– Timo Oksanen var väldigt aktiv och ringde mig ofta för att berätta om laget och staden. Jag gillade verkligen vad jag hörde och till slut blev det svårt för mig att tacka nej. Så nu ser jag fram emot att komma till Bollnäs.

Vad vet du om Bollnäs bandy och dina nya medspelare?

– Jag spelade mot Bollnäs i World cup för några år sedan med Veiterä. Jag kommer inte ihåg hur mycket vi förlorade med, men det var med stora siffror. Det kan säkert vara flera som spelade i Bollnäs då som fortfarande är kvar. Och så har jag såklart spelat mot Riku och Saku i finska ligan så jag känner igen dem därifrån.

Vad är dina intressen utanför bandyn?

– Jag gillar att titta på film. På somrarna cyklar jag mycket och så spelar jag tennis, golf och frisbeegolf. Jag gillar att titta på alla sorters sport. På somrarna är min favoritsport att titta på finsk baseball. Jag har ingen familj ännu så jag kommer att flytta till Sverige ensam.

Vad har du för tankar inför den kommande säsongen?

– Jag hoppas att vi får en bra säsong och vinner så många matcher som möjligt. Förhoppningsvis kommer jag att lära mig nya saker både på och vid sidan av planen. Jag ser fram emot att komma till något nytt och annorlunda.

Elitgruppen kommenterar:

Bollnäs har skaffat sig ytterligare en finsk spelare i form av Ere Verhelä som ansluter till orange-blåa färgerna från Veiterä i Finland. Denna 27-årige (född 1993) ytterhalv från Vilmanstrand landar till Bollnäs i början av augusti. Ere är en ytterhalv (höger) som fick möjligheten i finska landslaget i den 3-nationsturnering som Finland vann januari 2020. Hade inte pandemin ställt till det så hade han fått en plats i den trupp som sedan skulle till VM i Irkutsk. Ere med sina 187 cm är en defensivt stabil ytterhalv som är bollsäker och duktig att sätta i gång andra. Från sin halvposition bidrog han med 10 mål och 8 assist under förra säsongen, mycket tack vare sitt vänsterskott.

Denna värvning blev möjlig tack vare supportrarnas riktade insamling till ”Lagbygget”. Ett stort tack till alla som varit med och bidragit! /Jocke Olsson, Elitgruppen, kassör.

Anders Gårdestig