Bollnäs – Veiterä 7-3

Sista matchen i World Cup står mot Finska Veiterä, ett lag som tycker spelar en kul bandy. Trots övermäktigt motstånd i turneringen så försöker man hela tiden och skapar en hel del. Vad ställer då vi på planen den sista gruppspels-matchen. #13 Berglund, #5 Westh vilar, istället så får vi se mer av vår juniorer.

Vi hinner knappt sätta oss innan det händer saker, redan i 4 minuten så lyfter #22 Aaltonen bollen mot #20 Mickelsson som tar ner och med ryggen mot mål knackar in 1-0. I den 5 minuten tar sig #2 Wiik ut på vänsterkanten och spelar sen #59 Olsson ren framför mål, 2-0. Varför sluta med denna frejdiga och roliga bandy, i minuten efteråt bryter #29 Larsson bollen spelar den till #22 Aaltonen som passar vidare till #20 Mickelsson på vänsterkanten där han läckert friställer #4 Hellmyrs framför mål som kan slå in kvällens tredje balja. Ett par minuter senare så var det dags igen, #22 Aaltonen passar #33 Flodstam ut på högersidan som elegant glider fram över isen och dribblar bort målvakten, 4-0. Vi fortsätter att styra matchen helt och det är jättekul att titta på hur våra unga spelare sakta men säkert växer in i seniortempot.

Efter en kopp svart och rivigt så är det dags för andra halvleken som fortsätter ungefär som första. I 41 minuten så får Veiterä straff som de förvaltar på för dem bästa sätt. Vi tar tag i taktpinnen igen och det ser ut som en liten tempoökning. Det resulterar i en hörna i 42 minuten, på returen störtar två Bollnäs spelare fram och #20 Mickelsson tar i för kung och fosterland 5-1. Det tar bara några minuter innan det rasslar i nätet igen, denna gång är #14 Helavouri sist på bollen. Man skulle nu kunna tro att de finska pojkarna hänger med huvudet, men icke. De kör för allt vad de är värda och vid ett av deras anfall så prickskjuter de in sitt andra. #36 Nilsson kör sitt första för kvällen efter assist av #1 Aihonen. Veiterä har inte på något sätt gett upp utan de fastställer slutresultatet till 7-3.

#36 Nilsson får av mig pris som matchens lirare, bra skridskoåkning och jobbar bra. Ska bli kul att följa våra juniorer under säsongen, de tar för sig mer för varje match.

//Klas ”Boråsaren” Ström