Bollnäs – Vetlanda 2-3

Efter en god natts sömn så är man åter i Göransson arena, i vår första match så står Vetlanda för motståndet. Ett lag som visat på bra spel under försäsongen, inte minst under svenska cupen.

Matchen är från start jämn, båda lagen jobbar bra och anfallen avlöser varandra. Det är så när att Mickelsson med en hand lyckas få in bollen från en snäv vinkel. Bollen tar sig förbi målvakten och dansar på mållinjen innan VBK försvarare slår undan den. I anfallet efteråt så skjuter VBK bollen i stolpen, efter att Aihonen följer bollhållaren som får skjuta ur en dålig vinkel. I 13 minuten gör VBK sitt första mål, matchen fortsätter sen med chanser åt båda håll. VBK andra mål kommer i 24 minuten, kändes lite tungt då.

Andra halvlek har bara pågått i ett par minuter då #19 Nilsson drar ett skott i stolpen. Spelet är fortsatt jämnt och man hoppas att det ska rassla i nätmaskorna. I 47 minuten gör det så, men i fel mål 0-3.
I den 56 minuten så har vi vår 11 hörna och äntligen 1-3 #28 Törnberg gör det förlösande målet på assist av #4 Hellmyrs. Det tänds ett litet hopp, tre minuter senare så gör #59 Olsson 2-3 fortfarande finns hoppet. Men tyvärr så räcker inte tiden till.

Förutsättningen är nu att vi måste slå Jenisej, och det räcker troligen med ett mål. (om vi förstått regelverket rätt).

#1 Aihonen gör en bra match, med ett par riktigt praktfulla räddningar.

//Klas ”Boråsarn” Ström