Foto: Kolsmyr

Bollnäs Vetlanda 6-1

Bollnäs visar ännu en gång att man är ett topplag att räkna med efter en komplett insats och en målexplosion i andra halvlek som avgör matchen.

Det fanns förhoppningar om en jämn och bra match när Vetlanda gästade Bollnäs och SBB Arena på Lördagskvällen. Båda lagen har visat en riktigt fin form dom senaste matcherna och vunnit fyra av dom senaste fem matcherna. För giffarnas del handlade det om att fortsätta den fina trenden och även befästa sin position i toppen av tabellen nu när slutspelet närmar sig. Senast lagen möttes så vann Bollnäs på bortaplan med 4-1. Det var förmodligen inte många som hade tippat denna drabbning som en toppmatch innan säsongen men både Vetlanda och Bollnäs har inte endast visat en stark defensiv utan även en vass spets framåt.

Förväntningarna om en händelserik match verkade infria sig direkt för efter endast ett par minuter så hade Vetlanda haft en hörna och ett skott på mål och stunden senare så small det i Vetlandamålvaktens Ribba. Giffarna inledde matchen piggt med bra fart under skridskorna men hade svårt att komma till några riktigt farliga lägen. Det syntes väldigt tydligt att det är två lag med stark defensiv och att det skulle krävas något extra för att skapa målchanser. I den tjugonde minuten fick Bollnäs sin första hörna och Anton Dahlberg kunde prickskjuta in 1-0. Det målet öppnade upp matchen och både Vetlanda och Bollnäs bytte chanser med varandra. Giffarna visade upp en fin energi efter målet och kunde också öka på till 2-0 genom Saku Hämäläinen efter en fin speluppbyggnad av Hans Andersson och Erik Pettersson. Vetlanda saknade sin poängstarke spelare Joakim Andersson men har en del unga pigga spelare som Bollnäs stundtals hade svårt att få grepp om när dom satte fart framåt. En sån situation uppstod i matchminut 33 när Vetlanda fick en straff och lyckades reducera. Giffarna lyckades skaka av sig det målet snabbt och tog över matchen igen och kunde styra spelet och äga mycket boll, även om det inte skapades någon rejäl målchans.

Bollnäs Vetlanda 6-1. 88 Saku Hämäläinen två mål i afton.
Foto Kolsmyr

Det märktes att det var viktiga poäng att spela om för första halvlek präglades av stark defensiv från båda lagen, även om det aldrig blev tråkigt. Det var bra fart hela tiden och Bollnäs lyckades bäst med att skapa det lilla extra för att få till mål och målchanser. Mycket tack vare Hasse Andersson som även denna match spelade centralt och kunde styra det offensiva spelet på ett skickligt sätt.
Andra halvlek hade knappt börjat innan Vetlanda åkte på en utvisning och på efterföljande frislag dundrade Erik Pettersson in 3-1. En otrolig skön start på andra halvlek och giffarna såg ut att ha laddat kanonerna i paus för fem minuter senare small det igen då Riku fick på en riktig pangträff på hörna. En flygande start på halvleken för Bollnäs som nu spelade med ett stort självförtroende och av bara farten spelade man ut Vetlandas försvar och kunde rulla in 5-1 och kort därefter fick publiken jubla igen efter en fin soloprestation av Denis Sadakov. Efter den otroligt fina och intensiva period så slogs tempot av en del och Bollnäs kunde luta sig tillbaka och kontrollera matchen. Vetlanda lyckades inte skapa mycket mer en ett par halvchanser som Erik Persson inte hade några större bekymmer med.

Sista delen av matchen blir händelsefattig där Vetlanda gör ett par tappra försök att komma tillbaka men Bollnäs försvar släpper inte förbi något alls och behöver egentligen inte göra några kraftsamlingar framåt. Den fina start av andra halvlek blir avgörande där giffarna blixtrade till rejält och det är till slut den intensiva perioden som stänger matchen. Första halvlek var relativt jämn men andra halvlek äger Bollnäs totalt med en urstark defensiv och stark press som ger full utdelning framåt. Nu väntar ett längre uppehåll och vi kan konstatera att Bollnäs fina svit håller i sig och att tabelläget inför slutspurten av serien ser väldigt intressant ut.

Jonas Berggren