39 Denis Sadakov Reducerar 2-6 Foto Kolsmyr
Denis Sadakov putsade till siffrorna med två avslutande mål. Foto: Kolsmyr

Bollnäs-Villa 3-6

Villa var numret för stora för Bollnäs när lagen möttes i SBB Arena under tisdagskvällen. Siffrorna skrevs till 3-6.

Serieledarna från Lidköping var på besök i SBB Arena på tisdagskvällen. Efter en jämn och avvaktande inledning där lagen kände lite på varandra så tog gästerna snart tag i taktpinnen. Första målet kom på hörna, genom skytteligaledaren Edlund, efter 13 minuter. Det andra dröjde till minut 28. Ett väldigt fint anfall som avslutades av Alexander Karlgren.
Bollnäs, vars målchanser ikväll var lätträknade, fick in en reducering i minut 31 genom ett långskott av Flodstam. Glädjen blev kortvarig. I samma minut ökade Villa på till 1-3 genom Gustav Friman, och när man ytterligare någon minut senare gjorde 1-4 kändes matchen i ärlighetens namn avgjord. Villa var helt enkelt för bra ikväll. Så bra att Bollnäs kände sig nödgade att ta timeout med dryga fem minuter kvar av halvleken. Resultatet stod sig till paus.

Målmässigt blev andra halvlek jämn, men spelmässigt var den än mer ojämn än första. Villa gjorde precis som de ville och Erik Persson i hemmamålet fick tidigt fiska ut en boll ur maskorna. Annars gjorde han och försvarslinjen en heroisk insats. Hemmalaget lade mycket energi på försvarsarbete och när bollen erövrades fanns ingen ork till några längre anfall. Med halvtimmen kvar kom 1-6. Fullt rättvist, och segern var odiskutabel. Men all heder åt hemmalaget som på intet sätt klappade igenom. Efter det sjätte baklängesmålet höll man tätt. Denis Sadakov avslutade målskyttet i matchen med två fina baljor och putsade slutsiffrorna till 3-6.

Samtidigt som det finns saker att analysera och lära sig av från kvällens match så tror jag det är viktigt att snabbt byta fokus till matchen på lördag. Då kommer Motala på besök. Jag blir inte förvånad om Bollnäs och Motala går en kamp om placeringar när grundserien skall summeras, så trots att säsongen är ung så finns känslan av en fyrapoängsmatch, som det så vackert brukar kallas.

Josef Persson