Bye Bye Bajen

Inför den fjärde kvartsfinalen var lagens taktik en av de stora frågorna. Skulle Bollnäs, med en vinst från avancemang till semifinal, ta tag i taktpinnen, rusa mot ett snabbt avgörande och slippa en femte match mot Hammarby. Eller skulle Zinkensdamms spöke visa sig och utjämna till 2-2 i matcher?

Inledningsvis ser man tydligt att de båda lagen spelar efter stor taktik. Bollnäs kontrollerar början av matchen med att spela både stabilt, kompakt och tryggt försvar. Bollen transporteras skickligt mellan spelarna i väntan på att kunna lösa upp Hammarbys försvarsspel. Hemmalaget Hammarby valde istället att hela tiden söka möjlighet till genombrott via försök till kontringar och raskt spel.
Första halvlek kan summeras som en jämn men samtidigt passiv dragkamp där lagen känner på varandra. 0-0 där inget av lagen skapar några riktigt målfarliga chanser.

Andra halvlek ser ut att fortsätta som den första. När helst plötsligt Daniel Berlin, på vinst eller förlust, drar till med ett distansskott som sitter i Hammarbys Patrik Hedbergs bortre hörn. Bollnäs tar en viktig ledning i matchminut 54. I och med ledningsmålet tar Bollnäs över och dem tillresta Bollnässupportrarna behövde inte vänta länge till innan en ytterligare boll skulle hamna bakom Hammarbys målvakt. Berlin slår en hög boll från mittlinjen som vackert tas ner på volley utav Ville Aaltonen som sedan letar sig in i nätmaskorna. Hammarby begär direkt time out efter Bollnäs mål.

Hammarbys time out leder inte till några konkreta förändringar i matchbilden. Lagen slår hårt mot hårt, där Bollnäs drar det längre strået i stacken genom sitt kompakta och höga tempo spela sig ur de svåra situationer som motståndarlaget . I minut 79 drygas ledningen ut till 3-0 på hörna utav Mickelsson. Från ett par orange-blåa ögons perspektiv kunde 3-0 målet se ut som spiken i kistan, men det gav Hammarby istället ny energi för att komma ikapp från underläget. 1-3 reduceringen kom bara fem minuter senare av Kasper Milerud. Hammarby kom inte närmare än ett stolpskott i slutsekunderna.

Det var inget Zinken-spöke som kunde stå i vägen för ett avancemang mot semifinal för våra orange-blåa spelare. Hammarby är utslagen ur slutspelet med 3-1 i matcher och vi kommer stå mot Villa Lidköping i semifinal med start borta i Sparbanken Arena i Lidköping 8 mars.

Medina Centerwall