Neutral bild Foto Kolsmyr
Caspher Ekström fortsätter i Giffarna. Foto: Micael Kolsmyr

Caspher Ekström förlänger med Bollnäs

Caspher återvände till Bollnäs inför föregående säsong. Nu är det klart att han fortsätter resan med Giffarna.

Caspher, ett nytt kontrakt med Giffarna. Hur har tankarna gått kring det?

– Jag har inte tänkt så mycket på bandyn sedan säsongen tog slut faktiskt. Jag har bara njutit av att vara ledig och har vilat upp mig och tänkt på annat. Men självklart har jag funderat på framtiden också gällande bandyn. De senaste veckorna har jag känt att jag börjat bli laddad igen till att börja träna och tänka bandy. Så jag pratade med Spinnars (Anders) häromdagen och då var det bara självklart att skriva på. Inga funderingar alls från min sida. Det kändes bra.

Hur summerar du säsongen som varit, både för din egen del och för laget?

– För egen del är jag rätt så nöjd tycker jag. Jag tycker att jag tillförde det jag kunde tillföra förutom att jag hade velat göra lite fler mål kanske. Men det vill man väl alltid göra. För lagets del så tyckte jag ändå att vi hade en bra känsla hela tiden. Sedan är det ju alltid svackor där vi är lite slitna och så, som det brukar vara. Men överlag tycker jag vi hade en bra känsla, speciellt i slutet. Då tyckte jag att vi hittade något bra som vi strävade efter allihopa. Jag tycker väl det var en bra och rolig säsong. Det finns det ju absolut saker att jobba vidare på. Sedan var det tråkigt att vi inte tog oss till slutspel och fick chansen att visa upp oss där.

Vad är det du känner att du vill utveckla nästa säsong?

– Som vanligt vill jag ju utveckla allt. Men det är väl kanske att jag vill bli lite mer målfarlig. Lite hetare framför mål och utanför straffområdet. Sista tredjedelen med att komma till avslut och vara lite hetare, vassare och rejälare där.

Det är ju till viss del ett ganska så nytt lag som ställs på isen nästa säsong där några äldre och bärande spelare lämnat samtidigt som det har fyllts på med lite nya spelare. Hur ser du på det lagbygget och kommande säsong?

– Jag ser bara positivt på det här. Självklart är det ju tråkigt att förlora bra spelare, så är det ju. Men jag tror ändå att vi som är kvar och de nya som kommer in kan göra något riktigt bra av det här. Den känslan har jag. Om vi kommer ihop och hittar någonting gemensamt att jobba efter så kommer det bli riktigt bra. Det känns som att de som man har pratat med i laget är riktigt laddade redan nu för vad som komma skall.

Och så har vi äntligen en hall på gång. Har det inspirerat dig till att fortsätta också?

-Ja det har det absolut gjort. Synd bara att den inte står färdig till säsongen som kommer nu, men det är absolut något som man har att se fram emot och längta lite till. Även om det är en stund kvar så längtar man ändå. Det är skönt att det äntligen är på gång.

Elitgruppen kommenterar:

– Caspher har varit tydlig ända sedan säsongen tog slut att han vill köra vidare i Bollnäs och verkligen tävla om en plats. Det finns mycket bandy i Caspher och vi tror att det finns bra möjligheter för honom att ta nästa kliv emot att etablera sig som elitseriespelare.

Anders Gårdestig