Patrik Nilsson två mål räckte inte för Bollnäs idag. Foto: Micael Kolsmyr

Cupen över för Bollnäs

Förutsättningarna inför kvällens match mot Vetlanda var enkla. Vinna eller försvinna. Vid vinst skulle det finnas en hyfsad möjlighet att ta sig till slutspel om antingen VSK eller Sandviken skulle gå segrande ur deras sista gruppmatch. Vetlanda visade sig dock vara starkare och piggare än Bollnäs denna kväll och vann matchen med hela 6-2.

Vetlanda kom till kvällens match med ungefär samma facit som Bollnäs. Uddamålsförlust igår och oavgjort tidigare idag. Bollnäs inledde matchen bäst och försökte flera gånger med lyft som med fina marginaler blåstes av för offside. När Bollnäs spel inte gav resultat tog istället Vetlanda tag i taktpinnen i matchen. En solokörning genom hela Bollnäsförsvaret av Daniel Johansson gav Vetlanda ledningen en kvart in på halvleken. Reprisen på Bandyplays sändning hann knappt vevas klart innan det small igen. Adam Rudell blir helt frispelad efter ett lyft och sätter 2-0.

Bollnäs hade det riktigt svårt att komma fram till några vassa lägen men man lyckas i alla fall reducera efter knappa halvtimmen på en hörna som uppkom av ett mycket fint och snabbt anfall på högerkanten. Patrik Nilsson slår in en isare bakom Bollnässonen David Borvall i Vetlandas mål.

Strax innan halvtidsvilan utökade Vetlanda sin ledning. Åter igen var det Rudell som blev frispelad. En passning som gav Rudell fri åkväg nästan från mittlinjen och han kunde enkelt sprätta upp bollen i nättaket bakom Patrik Aihonen.

Vetlanda fortsatte att visa fart och energi i början av andra halvlek. Daniel Johansson kom helt fri med Aihonen men missade bollen med öppet mål. I anfallet efter faller Johansson i straffområdet och domaren visar tecken på straff. En mycket tveksam dömd straff om man ser på reprisen. Daniel Johansson tar hand om straffen och rättar till sitt misstag med frilägesmissen och sätter 4-1. Där känns det som att energin tar slut i Bollnäs och det verkar inte finnas några krafter till att samla ihop sig till en sista slutforcering. Istället får Rudell sätta ytterligare två kassar. Bollnäs får däremellan ett tröstmål via Patrik Nilsson. Matchen slutar 6-2 till Vetlanda och Bollnäs slutar sist i gruppen.

Bollnäs får nu ladda om igen och se fram emot World Cup i Sandviken om ett par veckor.

Anders Gårdestig