Mossberg tackar publiken efter sin första match i Bollnäströjan Foto: Thomas Bolinder

Decimerat Bollnäs vann midsommarderbyt

Idag var det då dags för det historiska midsommarderbyt mellan Broberg och Bollnäs. Imponerande 2 448 personer hade letat sig in i kylan för att få se en riktigt trevlig bandytillställning i sommarvärmen.

Bollnäs kom till start utan Fagerström, Mickelsson och Aaltonen. Fagerström och Aaltonen var på tidigare planerad semester och Mickelsson var förkyld. Med dessa borta fick Oskar Lundgren, Oskar Westh och Philip Flodstam stå för offensiven tillsammans med en Daniel Mossberg i en fri roll.

Broberg började matchen bäst och tog också ledningen med 1-0 i sjunde minuten genom nyförvärvet Robert Rimgård. Bollnäs svarade dock snabbt ett par minuter senare. Jesper Larsson driver upp bollen fint och flippar in den i straffområdet. Kasper Milerud får på ett skott och Flodstam håller sig framme på returen och sätter kvitteringen.

Fem minuter senare var det dags igen. Åter igen ett skott, denna gång från distans, från Kasper Milerud som Rehnvall i Brobergs mål lämnar retur på och Flodstam stöter in 1-2.

I slutet av första perioden (matchen spelades 3 X 30 minuter) blev det lite gruff mellan Hellmyrs och en Brobergsspelare vilket verkade tända Hellmyrs. Minuten efter gruffet tar han bollen och solokör igenom hela Brobergsförsvaret och lyfter in 1-3 vilket står sig till paus.

Första perioden började Broberg bäst men efter Bollnäs kvittering var det mesta och de bästa chanserna Bollnäs.

I andra perioden kom Broberg ut som ett lite starkare lag och inledde också med mål. 2-3 mellan benen på Aihonen Bollnäsmålet av Joel Engström i minut 33. (Prytz stod idag första 30 och Aihonen sista 60). Broberg kvitterade i 45:e minuten genom Rasmus Linder. I anfallet innan kvitteringsmålet var Kasper Milerud nära att utöka Bollnäs ledning med en chans på volley mitt framför Brobergmålet.

Lagen bytte sida efter halva andra perioden.

Tio minuter innan andra perioden var över återtar Bollnäs ledningen i matchen då Kasper Milerud får på ett kanonskott från distans. 3-4.

Båda lagen var tydligt tröttkörda under tredje perioden och inga fler mål producerades utan matchen slutade 3-4. Derbykänslorna kom fram i matchens slutskede då Jens Wiik åkte på matchens första utvisning vilket fick känslorna att rinna över i Brobergslägret. En annars trevlig match avslutades lite trist med lite handgemäng på isen med fler utvisningar till följd. Samtidigt var det kul att se att det ändå visas känslor i en match som lätt hade kunnat bli mer av en jippo-tillställning.

Jag ska inte ge mig på att analysera spelet i en match mitt i sommaren utan konstaterar bara att vi fick se en, utifrån förutsättningarna, förhållandevis bra och välspelad match. Riktigt kul att nästan 2 500 personer letat sig till arenan och det var riktigt bra tryck på båda klackarna.

Anders Gårdestig