Delad poäng i regnet

Första dagen i november bjöd på ett väder som levde upp till månadens rykte. Några plusgrader och regn var förutsättningarna inför kvällens match mot Sirius på Studenternas.

Bollnäs tog tag i taktpinnen direkt i matchens inledning. I matchens sjätte minut slår kvällens gigant Per Hellmyrs en precis lyra som friställer Marcus Ståhl som säkert lägger in ledningsbollen. Hellmyrs fortsätter att styra och ställa på planen så till den grad att Sirius väljer att sätta Janne Rintala som ett plåster på honom för resten av matchen, dock utan åtgärd från kvällens domare.

Sirius, som förstärkt laget bra inför den här säsongen, är dock inte alls ofarliga. Efter dryga halvtimmen kommer kvitteringen. Ett långt utkast från Sirius målvakt Henrik Kjellsson, som förde tankarna till Timo Oksanens glansdagar, friställde Teemu Määttä som kunde sätta kvitteringsbollen.

Bollnäs fortsatte ändå att trumma på och kontrollerade stora delar av den första halvleken. Under sista kvarten radar Bollnäs upp chanser och hörnor och till slut ger det utdelning. Först gör Mickelsson 2-1 med en backhandknack efter en hörnretur och i slutet av halvleken sätter Hellmyrs en hörna till 3-1 vilket också blir halvtidsresultatet.

Regnet under första halvlek var tillräckligt kraftigt för att inte påverka isen så väldigt mycket. Det gick att spela bra bandy efter isen under stora delar av halvleken.

Bollnäs är ytterst nära att inleda andra halvlek på samma sätt som den första. En lyftning från Hellmyrs friställer nästan Mickelsson, men han blåses av för offside. Annars var det Sirius som kom ut med en till synes nyvunnen energi. De skapade en hel del offensiva farligheter och Aihonen, som var dagens målvakt i Bollnäs, fick göra några svettiga räddningar.

Efter den inledande anstormningen från Sirius jämnade spelet ut sig lite mer. Regnet började avta vilket gjorde isen väldigt hoppig och svårspelad. Bollnäs verkade ganska nöjda med resultatet och kontrollerade matchen fullständigt utan att satsa någon större energi på att jaga ett fjärde mål.

Med dryga tio minuter kvar av matchen tar Sirius time-out vilket skulle visa sig vara ett riktigt lyckodrag. Strax efter time-outen reducerar Sirius på hörna genom Markus Kumpuoja och i 88:e minuten kommer också kvitteringen. Ett riktigt kanonskott från Kalle Mårtensson. Dessförinnan hade Marcus Ståhl ett bra läge att utöka Bollnäs ledning men en för dagen storspelande Kjellsson i Siriusmålet kunde avstyra den chansen.

Bollnäs vaskade fram en hörna i sista matchminuten men det blev ingen repris från Vetlandamatchen med segermål i sista minuten utan matchen slutade 3-3. Sett till spelet känns resultatet orättvist. Det känns som att Bollnäs hade det mesta och det bästa av spelet. Men sett till chanserna så är det kanske ett rättvist resultat då Sirius var vassa i de lägen de skapade.

I övrigt så imponerar juniorerna åter igen på mig som åskådare. Både Oscar Westh och Philip Flodstan känns otroligt trygga med bollen, vill vara delaktiga i spelet och gör det riktigt bra. Riktigt roligt att se!

Nu är det en dags vila innan det blir derby hemma på Sävstaås på fredag mot Broberg. Prognosen visar på perfekt bandyväder. Dessutom är det fritt inträde på fredag så det finns inga orsaker att stanna hemma.

Anders Gårdestig