Delad poäng i Sandviken

Ja ikväll var det dags för returmötet mellan Bollnäs och Sandviken och många undrade nog innan matchen hur Sandviken skulle tackla överkörningen från Bollnäs i fredags.

Matchen inleddes i samma stil som fredagsmatchen. Bollnäs ägde mycket boll och Sandviken såg konfunderade ut. Mycket felpass och ängsligt spel från de svart/vita. Men just som jag skrev i mina anteckningar hur tafatt Sandviken spelade så small det till. Som från ingenstans får Daniel Mossberg en chans som han sätter bakom Prytz. 1-0 till Sandviken efter 10 minuters spel.

Men Bollnäs replikerar snabbt. Bara minuten efter målet fumlar Sandvikenförsvaret med bollen. Oskar Olsson får tag i den och passar fram till Daniel Berlin som i sin tur spelar fram till Samuli Helavuori som sätter bollen lågt förbi Abbe Bodin i SAIK-målet.

Bollnäs fortsätter att äga boll och vaskar fram en hel del halvchanser. Då händer det igen. Som ur ingenting blir Mossberg frispelad och sätter 2-1 till SAIK. Det kändes inte helt logiskt sett till Bollnäs spelövertag.

Ett nytt fummel av SAIK leder till nytt mål av Bollnäs innan halvleken är slut. SAIK får frislag i offensivt läge men Linus Forslund får någon halvträff som gör att Bollnäs kan gå på kontring. Daniel Berlin är sist på bollen innan den går i mål. 2-2 och det resultatet står sig halvleken ut. Det sista som händer innan domaren blåser av för halvtidsvila är att Daniel Berlin drar på sig en tiominutersutvisning på grund av våldsamt slag.

Andra halvlek börjar i ett mycket lågt tempo. Med Berlin utvisad verkar Bollnäs bara vilja hålla i bollen och vänta på att Berlin ska komma tillbaka in i spel. Det fungerar nästan. Berlin står med halva skridskon in på isen efter utvisningen då Christoffer Edlund kommer fri och sätter 3-2 till Sandviken. Edlund som legat sjuk sedan matchen i fredags men friskförklarats precis innan avslag.

SAIK tar nu mer och mer initiativ och man börjar känna igen ”stålmännen” i deras spel. När kvarten gått av andra halvlek drar Patrik Nilsson på ett distansskott med en retur som Mossberg håller sig framme på och sätter 4-2 varefter Bollnäs tar Time Out.

Hellmyrs flyttas fram i en lite friare offensiv roll och Bollnäs börjar ta tillbaka initiativet i matchen igen. Med dryga 20 minuter kvar av matchen blir Berlin snyggt framspelad av Mickelsson och sätter 4-3. Bollnäs var tillbaka igen. Men när Erik Pettersson solokör in 5-3 några minuter senare så kändes det som att tåget skulle gå och att Sandviken skulle gå loss. Bollnäs fortsätter dock att jobba på med ett otroligt lugn och självförtroende i spelet och i 73:e minuten drar Anders Spinnars, mycket aktiv i andra halvlek, på ett distansskott och Tobias Björklund störtar fram på returen och sätter 5-4.

Med tio minuter kvar av matchen får Christoffer Edlund friläge framför Prytz, men Prytz styr skottet ut till hörna. Hörnan blir resultatlös och Bollnäs går till ett snabbt anfall. Hellmyrs slår en underbar passning fram till Tobias Björklund som snyggt flippar bollen till höger och friställer Christian Mickelsson som sätter 5-5.

Både Bollnäs och SAIK får ett par bra lägen att avgöra matchen, men när domaren blåser av matchen lyser 5-5 på resultattavlan.

Bollnäs gör åter igen en mycket bra match mot Sandviken. Man vårdar boll och ”tråkar ut” sina motståndare samtidigt som man hotar framåt. Bollnäs verkar verkligen ha fått till sitt spel nu med både stor delaktighet i laget och ett stort självförtroende. Tre poäng av fyra möjliga i dubbelmötet med Sandviken är väldigt bra och sättet man gör det på lovar mycket gott inför annandagsderbyt.

Nu får vi ta några dagar med julmatsfrossa och Kalle Anka innan vi laddar upp inför annandagen!

Anders Gårdestig