Kasper Milerud tillbaka efter hjärnskakningen. Foto Micael Kolsmyr

Delad poäng i Vänersborg

Kampen om de sex första platserna som ger en direktbiljett till åttondelsfinal är hård. Bollnäs låg inför kvällens match mot Vänersborg på en femteplats, tre poäng före Vänersborg som jagar på en sjundeplats.

Så detta var verkligen en fyrapoängsmatch. Seger för Bollnäs skulle skapa en rejäl lucka ned till sjundeplatsen medan seger för Vänersborg skulle ge dem rejält häng på den åtråvärda sjätteplatsen. Nu blev det varken eller. En jämn och ganska underhållande match slutade tillslut 2-2.

En glädjande nyhet inför dagens match var att Kasper Milerud var tillbaka i laguppställningen efter hjärnskakningen. Riktigt roligt!

Efter en inledande kvart med ett ganska frejdigt spel från båda lagen är det Bollnäs som till slut inleder målskyttet när Patrik Nilsson träffar rätt på matchens första hörna. 1-0 till Bollnäs och det resultatet skulle komma att stå sig halvleken ut. Det saknades dock inte chanser. Patrik Aihonen i Bollnäs mål stod för en del riktigt kvalificerade räddningar och Bollnäs hade också en del lägen. Spelmässigt svängde halvleken fram och tillbaka. Bollnäs hade en tiominutersperiod då man knappt kom över mittlinjen med något ordnat anfall för att sedan följa upp med en period med mycket bollinnehav och kontrollerande av spelet.

Vänersborg kom ut starkt i andra halvlek. 1-1 redan efter två minuter. Emil Viklund får in bollen på en hörna som såg ut att räddas men där bollen ändå hittade in bakom Aihonen till slut. 2-1 kom tio minuter senare, även det på hörna. En hörnvariant där Jocke Hedqvist åker in från sidan och sätter bollen.

Bollnäs svar kom dock snabbt. Och det här var verkligen hörnornas match. I matchminut 60 får Helavuori fin träff på hörna och matchen var åter igen kvitterad. Bollnäs hade efter kvitteringsmålet en mycket bra period. De skapade en hel del hörnor och chanser men Vänersborg var också giftiga i sina anfall. Med knappa 20 minuter kvar av matchen lyfter Bollnäs in bollen i straffområdet och Vänersborgsförsvararen ser ut att plocka bort bollen med vänsterhanden. Högljudda protester från Bollnäslägret men ropen på straff får inget gehör. Bollnäs är det lag som skapar de flesta och de bästa chanserna under avslutningen av halvleken men bollen vill inte in. Vänersborg fick även de ett gyllene läge att ta hem båda poängen i slutet av matchen då de får en hörna som de sätter i målramen. Matchen avslutas med ett frislag för Vänersborg. Domaren visar upp ett finger för att visa att det är ett skott som gäller innan avblåsning. Bollnäs murar med hela laget och skottet går i muren. Matchen slutar 2-2 och sett till hela matchen var det kanske rättvist, även om Bollnäs trycker på bra under andra halvan av andra halvlek.

Med detta resultat behåller Bollnäs sin femteplats i tabellen och Vänersborg knaprar sig en poäng närmare sjätteplatsen då Hammarby som just nu ligger sexa förlorade dagens match.

Det täta spelschemat fortsätter och redan i övermorgon vankas det match igen och då är det derby mot Broberg i Söderhamn.

Anders Gårdestig