Anders Spinnars tillbaka i Bollnäs. Foto: Micke Kolsmyr

Delad poäng mot Frillesås

Efter några uppskjutna matcher var det då äntligen dags för match igen. För motståndet stod Frillesås som är ett av lagen Bollnäs slåss om tabellplaceringarna med.

Bollnäs kom till start utan Anton Dahlberg och Riku Hämäläinen (sjuka) samt Marcus Persson (avstängd). Patrik Nilsson var dock tillbaka i truppen efter sin förkylning och Anders Spinnars gjorde comeback i laget.

Matchen inleddes ganska avvaktande där Frillesås kanske hade lite mer av spelet men utan att skapa några farligare lägen. Med knappa kvarten spelad tar dock Frillesås ledningen. Niclas Gustafsson spelar fram Fredrik Brandin som tillsammans med lagkompis kommer i ett två mot ett läge. Fredrik viker in i planen och tillåter några bollnäsförsvarare att hinna tillbaka, men hans skott från strax utanför straffområdet letar sig ändå in i mål.

Tio minuter senare kom även 0–2. Erik Persson räddar en hörna men på returen håller sig Sergey Pochkunov framme och slår in bollen.

Det var mycket Frillesås under första halvtimmen av halvleken och de satte även en punktmarkering på Hasse Andersson som då inte alls fick något utrymme. Men i matchminut 32 hände något som ändrade hela matchbilden. Caspher Ekström får en passning och tar fart mot straffområdet. Jesper Henriksson sträcker ut höften/benet och ger Ekström en rejäl lufttur. Domarna konfererar en stund innan de drar fram det röda kortet. Grovt matchstraff och Frillesås fick spela med en man mindre på planen resten av matchen.

Efter matchstraffet tar Bollnäs över mer och mer av spelet och bara några minuter efter straffet sprätter Oskar Westh upp bollen snyggt i målvaktens bortre kryss. Strax innan pausvilan kom också kvitteringen. Oskar Westh drar på ett distansskott som Philip Åström påpassligt och snyggt styr in i mål. 2–2 i halvtid.

Direkt i inledningen åker Frillesås på en utvisning och Bollnäs får spela med två man mer på plan och man börjar trycka på lite mer offensivt. Bollnäs vaskar fram flera fina lägen där bollen borde ha suttit men till slut kommer målet. Patrik Nilsson får bra träff på en hörna och Bollnäs har vänt matchen till 3–2. Då hade det gått fem minuter in på halvleken.

Bollnäs fortsatte att trycka på och en period efter 3–2 målet skapade man ett otroligt tryck mot Frillesåsmålet. Det resulterar dock inte i något mål.

Jakob Jenefeldt i Frillesås var på riktigt bra spelhumör idag och dribblade sig igenom Bollnäs försvar vid flertalet tillfällen. I minut 68 var Jens Wiik tvungen att ta till lite för hårda medel för att få stopp på ett genombrott av Jenefeldt med utvisning som följd. Denna utvisning utnyttjade Frillesås genom att åter igen sätta en hörnretur. 3–3. Åter igen genom Sergey Pochkunov.

Denna kvittering gav massor av energi till Frillesås, även om Bollnäs hade ett jätteläge att återta ledningen några minuter efter kvitteringen. Bollnäs tar time out med dryga kvarten kvar av matchen för att försöka få med sig båda poängen från matchen. När Frillesås åter igen drar på sig en utvisning med dryga fem minuter kvar av matchen får Bollnäs ett gyllene läge att döda matchen med två man mer på plan. Dock är det ett tappert kämpande Frillesås som är närmast ett ledningsmål innan domaren blåser av matchen.

Matchen slutar 3–3. Frillesås imponerade verkligen med sin insats idag. Trots en lång bussresa och att de fick spela med en man mindre under större delen av matchen hade de mycket kraft kvar i slutet av matchen och var också nära att gå hem med båda poängen.

Ser vi till tabellen behåller Bollnäs sin elfteplats men Hammarby kryper, i och med sin seger idag mot Örebro, upp på samma poäng som Bollnäs men med lite sämre målskillnad.

Nästa match för Bollnäs är på fredag då de ställs mot Motala på bortaplan.