Aaltonen plockar Mickelssons skott. Foto Micael Kolsmyr

Delad poäng mot Motala

Det var näst intill perfekta förhållanden för bandy inför kvällens ”genrep” till annandagen. För motståndet stod Motala som tidigare under säsongen har ett oavgjort resultat mot Hammarby och seger mot Edsbyn som främsta meriter.

Det var näst intill perfekta förhållanden för bandy inför kvällens ”genrep” till annandagen. För motståndet stod Motala som tidigare under säsongen har ett oavgjort resultat mot Hammarby och seger mot Edsbyn som främsta meriter.

Matchen startade i vansinnigt tempo. Direkt på avslag tar Per Hellmyrs bollen och åker igenom ett smått chockat Motala och sätter 1-0 redan efter 16 sekunder. En drömstart för Bollnäs. Men kanske gick det för lätt, för Bollnäs skulle få slita för sina mål under resten av matchen.

Bollnäs ledning blev inte gammal. I tredje matchminuten kvitterar Motala genom Philip Florén. Lagen fortsätter att skapa chanser åt vardera hållen och med knappa 20 minuter på matchuret tar Motala ledningen. Ett snyggt anfall som avslutas med ett välplacerat skott från höger av Kasperi Hirvonen. 2-1 till Motala som mycket väl hade kunnat bli 3-1 några minuter senare då Motala kontrar på en Bollnäshörna och kommer två mot en. Wiik, som ensam Bollnäsförsvarare, stoppar anfallet lite för bryskt och Motala tilldöms straff. En straff som Aihonen i Bollnäsmålet snyggt räddar med skridskon nere vid högerstolpen.

Bollnäs försöker och försöker att komma igenom Motalas kompakta försvar men Motala står för en riktigt bra försvarsprestation den här kvällen. Men det är inte så att de parkerar i eget straffområde utan de är även giftiga i sina anfall.

I slutet av första halvlek börjar dock Bollnäs hitta fram till en del farliga lägen och med några minuter kvar av halvleken kämpar sig Patrik Nilsson in i Motalas straffområde och stoppas med ojusta medel och tilldöms straff. En straff som Nilsson själv sätter säkert mellan benen på Jussi Aaltonen i Motalamålet. Jussi som för övrigt är bror med Ville Aaltonen. Halvleken slutar 2-2.

Bollnäs inleder andra halvlek med ett bra tryck mot Motalas mål men får ingen utdelning på sina chanser. Istället gör Motala 3-2. En chans som kommer lite ur ingenstans. Ett inspel från kortlinjen som ser ut att vara ett försök att få hörna som istället når fram till åldermannen Patrik Spångberg som kan stå framför mål och vispa in bollen till en inte helt rättvis ledning för Motala sett till spelet i andra halvlek. Klockan stod då på 57 minuter. Bollnäs replikerar dock snabbt. Patrik Nilsson håller sig påpassligt framme och kan raka in kvitteringen i öppet mål efter en målvaktsretur. Då återstod cirka en halvtimme av matchen.

Det kom dock inga fler mål under den sista halvtimmen. Bollnäs försökte med många lyft som var nära att bli farliga men som inte riktigt nådde fram. Per Hellmyrs drog också på sig en utvisning i slutet av matchen vilket påverkade Bollnäs spel då han varit den stora kreatören i Bollnäs under dagens match.

Matchen slutar 3-3 och det var besvikna Bollnässpelare som lämnade isen på Sävstaås. Två poäng hade varit skönt att få med sig, både med tanke på toppstriden och även inför annandagsdrabbningen mot Edsbyn som nu är nästa match.

På tal om annandagen. Kom ihåg att skaffa biljetter till den festen. Det blir aktiviteter på Sävstaås under stora delar av dagen (läs mer om det på vår hemsida) och det avslutas med en het bandydrabbning mot Edsbyn. Bollnäs ligger just nu på en fjärdeplats i tabellen tätt följt av just Edsbyn som har en poäng mindre. Så det är en viktig match på alla sätt och vis!

Ha en trevlig julhelg så ses vi på Åsen den 26:e!

Anders Gårdestig