Philip Flodstam hade bra tempo mot Frillesås. Foto: Kenta Jönsson, arkivbild

Delad poäng på Sjöaremossen

Laget pratade inför kvällens bortamatch mot Frillesås att de var beredda på att få kriga. Och det fick de verkligen göra. Matchen svängde fram och tillbaka och när domaren blåste av stod det 4–4 på resultattavlan.

Frillesås borta. Det brukar vara en jobbig match för många lag. Sjöaremossen, som arenan heter, brukar också vara väldigt svårspelad med mjuk och dålig is. Men idag var det perfekta bandyförhållanden. -6 grader och riktigt fin is.

Bollnäs startade matchen i ett bra tempo och pressade Frillesås högt vilket också ledde till en hel del målchanser tidigt i matchen. Bollnäs var nära att göra 1–0 på hörna efter bara tre minuter då de fick flera fina skottlägen. Målet kom istället någon minut senare, åter igen på hörna. Jesper Larsson fick ett öppet läge att slå in bollen efter en retur.

Frillesås var giftiga i sina anfall och hotade med både snabba åkningar och farliga lyft. Kvitteringen kom kvarten in i halvleken då Gustav Friman styrde in ett inspel från höger då han fick stå rätt fri framför Erik Persson i bollnäsmålet och styra in bollen. Och lägg namnet på minnet. Han skulle förekomma fler gånger i målprotokollet.

Bollnäs ägde mycket av bollinnehavet men hade det väldigt svårt att komma igenom ett tätt Frillesåsförsvar. Man skapar några hörnor men ingen som resulterar i någon farlighet. Istället är det Frillesås som går upp i ledning med ett nästan identiskt mål som kvitteringen. Inspel från högerkanten som Gustav Friman suger åt sig i straffområdet och slår in.

Bollnäs hade fortsatt svårt att skapa farliga lägen, men distansskotten skapade en hel del problem för Frillesås idag. Oskar Westh var skottvillig och hade många bra distansskott mot mål. Ett av dem, i den 39:e minuten, gick också in i mål och matchen var kvitterad igen.

Friman ville dock gå in i halvtidsvila i ledning och som tremålsskytt. Ett distansskott från Frillesås studsar ut till en fristående Friman i straffområdet som enkelt kan sätta 3-2 till hemmalaget. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Bollnäs kom ut starkt i andra halvlek och tio minuter in kom också kvitteringen. Riku Hämäläinen friställer Philip Åström med en passning rakt igenom Frillesåsförsvaret och Åström kan säkert sätta kvitteringen. 

Bollnäs får bra med energi från kvitteringsmålet samtidigt som Frillesås ork verkar ta slut. Frillesås tar Time-out men Bollnäs fortsätter att ta över matchbilden mer och mer. I den 67:e minuten hakas Stjernströms klubba i straffområdet och domaren blåser straff. Stjernström tar själv straffen som blir ganska svagt slagen men bollen letar sig ändå in under armen på Frillesås målvakt och in i mål och Bollnäs är i ledning igen med 4-3. Känslan här, sett till spelet, var att Bollnäs skulle fortsätta att ösa på mot ett tröttnande Frillesås. När Frillesås även fick Jakob Jenefeldt utvisad med kvarten kvar kändes det som att Bollnäs skulle kunna sätta in ett segerryck. Men Bollnäs lyckas inte skapa så mycket framåt under utvisningen. Närmast ett mål är faktiskt Frillesås som drar en hörna klockrent i ribban och sedan skapar lite kaos framför Bollnäsmålet. Jenefeldt kommer tillbaka in i matchen med bara minuter kvar av ordinarie tid och ordnar direkt en ny hörna för Frillesås. En hörna som Adrian Emretsson sätter stenhårt i nättaket. 4–4. 

Bollnäs trycker sedan på för att få in ett segermål och de är också väldigt nära i den 91:a minuten men bollen vill inte in. Det sista som händer är att Frillesås lyfter in en boll i straffområdet som spelarna anser att en bollnäsförsvarare slår bort med för hög klubba och alla skriker på straff. Det blir dock inget med det utan domaren blåser av matchen som slutar 4–4.

Andreas Westh lät ändå rätt nöjd med poängen när han intervjuades av Sportbladet efter matchen. Bollnäs spelade bra med stor delaktighet hos många. Frillesås punktade bort Hasse Andersson under stora delar av matchen men då klev andra spelare i Bollnäs fram och löste situationerna. Surt att tappa en poäng såklart när man är i ledning med några minuter kvar, men Frillesås är svåra på sin hemmaplan.

Härnäst väntar nu hemmamatch mot Villa Lidköping hemma på Sävstaås på fredag. Väl mött där!

Anders Gårdestig