Foto Micael Kolsmyr
Mickelsson gjorde Bollnäs mål ikväll. Arkivbild: Micael Kolsmyr

Delad pott i Småland

Vetlanda och Bollnäs delade på poängen när man på onsdagen spelade 1-1 i Hydro Arena. Bollnäs mål gjordes av Christian Mickelsson.

Vetlanda och Bollnäs delade på poängen när man på onsdagen spelade 1-1 i Hydro Arena. Bollnäs mål gjordes av Christian Mickelsson.

Onsdagskväll, serielunk och bortamatch i Vetlanda. För mig är det kanske inte trillingnöten i chokladasken. Samtidigt så väger poängen i denna match lika tungt som alla andra poäng det spelas om. En titt i tabellen skvallrar också om att detta är två lag som mycket väl kan komma att kriga om positionerna när grundserien skall summeras.

Första halvleken gick på poäng till hemmalaget.  Bollnäs hade otroligt svårt att komma igenom Vetlandas mycket låga och täta försvar. En jätteräddning av Bollnäs-Borvall på Hellmyrs skott är det enda jag riktigt minns från rätt frustrerade gäster, förutom fruktlösa hörnor och långskottsförsök. Imponerande tätt var hemmalget trots tidig, och otäck, skada på lagkaptenen och liberon Viktor Törner. En boll från Patrik Nilssons klubba träffade Törner i ansiktet och Viktor fick lämna planen och matchen blödande och i stora smärtor.
Hemmalaget, å sin sida, skapade väl inte heller så många klara chanser. Men ledningen tog man. En hakning i straffområdet gav straff. Prytz, som fick förtroendet idag och som tackade med att göra en gedigen match, gick åt rätt håll men fick ändå se/känna/höra bollen susa förbi huvudet och in till 1-0. Målskytt var Daniel Johansson.

I andra halvleks inledning tog Bollnäs över taktpinnen. Mycket bättre tryck i åkningen gav flera intressanta lägen. Det var dock ett felskär av en bollförande hemmaspelare som gav läget till kvitteringen. Ville Aaltonen snappade upp bollen och serverade Mickelsson i fritt läge mot mål. 1-1.
Spelet jämnade efterhand ut sig igen och det oavgjorda resultatet känns rättvist. På övertid var dock Bollnäs, vid två tillfällen, riktigt nära att plocka hem båda poängen, men båda avsluten gick utanför målramen.

Redan på fredag är det match igen. Villa/Lidköping kommer som gäster till Sävstaås. Den chokladbiten trånar jag efter.

/ Josef Persson