Arkivbild. Kolsmyr

Delad pott i Söderhamn

Bollnäs kryssar vidare på bortaturnén. Patrik Nilsson stod för nya mål och Prytz för en fin straffräddning när Broberg och Bollnäs broderligt delade på poängen under fredagen. 

 

Bollnäs kryssar vidare på bortaturnén. Patrik Nilsson stod för nya mål och Prytz för en fin straffräddning när Broberg och Bollnäs broderligt delade på poängen under fredagen. 

En riktigt knackig inledning av matchen från Bollnäs sida gav snart Broberg ett tvåmålsövertag. 1-0 till hemmalaget på hörna i den tionde minuten följdes upp med 2-0 i minut 13. Söderberg och Engström målskyttar. Broberg, som fortfarande saknar ett gäng startspelare, lyckades bra med sin kontringsspelstaktik inledningsvis. Bollnäs tilläts äga boll mot ett lågt försvarande Broberg. Men bortalaget skapade inte mycket på planens sista tredjedel. När bollen sedan bytte ägare så kontrade hemmalaget med full kraft. Faktum är att det kändes farligt nästan varje gång Broberg fick bollen och i minut 22 valde Svenne Olsson att samla ihop sina spelare för att försöka få till en scenförändring.
Visst hade Bollnäs haft någon chans. Samuli Helavuori var bland annat helt fri framför målvakten Rehnvall men placerade bollen utanför. Det krävdes dock ett riktigt slumpmål för att Bollnäs skulle hamna i målprotokollet. Samme Helavuori, från en position långt ut till vänster, slängde in en boll i hopp om att hitta lagkamrat eller få till en hörna. Men på något märkligt sätt letade sig bollen in i mål. Kanske med hjälp av en hemmaförsvarares ben eller klubba. För annars var det absolut en boll som Rehnvall skulle tagit hand om. 2-1 i minut 35.
2-2-målet var en boll som ingen av kvinna född någonsin skulle ha tagit. Patrik Nilsson fick praktträff på hörna och bollen borrade sig upp i nättaket. Kvitteringen kom till i minut 38 och Bollnäs hade kommit över den värsta chocken efter Brobergs fina start. Kanske slappnade man av lite i samband med kvitteringen för när Jonas Nygren förde upp bollen från egen planhalva, mot ett samlat Bollnäsförsvar, så var det ingen som riktigt tog honom på allvar. Istället så fick han avancera till ett skapligt skottläge och trycka iväg en boll som betydde 3-2 i paus.

Andra halvlek hann nätt och jämnt bara börja innan Broberg tilldömdes straff. Jesper Larsson hamnade lite på efterkälken på en lång lyrboll och drog ned anfallande hemmaspelare. Straffen slogs av Erik Jonsson men togs av Niklas Prytz.
Om Broberg spelade lågt försvarsspel i första halvlek så var det ingenting mot vad de spelade i den andra. Om det var medvetet eller inte låter jag vara osagt men skillnaden mot första halvlek var att man nu inte alls orkade kontra i samma utsträckning. Långa stunder fick man bara rensa bort bollen när Bollnäs kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Men skärpan i avsluten fanns där inte. Istället fick vi se en storspelande Rehnvall så när spika igen mot moderklubben. En boll ytterligare fick han dock släppa förbi sig. Patrik Nilssons frislag från mycket långt håll gav 3-3 i minut 73.
Sista halvtimmen kan man nog räkna Brobergs anfallsförsök på ena handen och där kom de flesta under de avslutande fem minuterna då Broberg gjorde en sista push för att försöka få med sig båda poängen. Lägen och hörnor skapades då åt båda håll. Men matchen slutade oavgjort.

En dålig start, oskärpa i avsluten, samt ett vilt kämpande Broberg kostade Bollnäs en poäng i den här matchen. Man får ändå ta med sig att man visar moral och vänder på matchbilden. Man skapar lägen för att göra betydligt fler mål än de tre som gjordes. Men vill man gå långt i det kommande slutspelet får man nog fila lite på avsluten.

 

/ Josef Persson