Denis Sadakov klar för Bollnäs!

Bollnäs bandy har nu skrivit kontrakt med en av finska ligans bästa spelare, Denis Sadakov, som de senaste säsongerna har spelat för Akilles Bandy.

Elitgruppen beskriver sin nya värvning så här:

-Bollnäs Bandy har nått en överenskommelse med en av finska ligans bästa spelare under de senaste åren. 29-årige Denis Sadakov som flyttade till Finland redan 2013 har varit bosatt i Borgå sedan dess. Han har spelat i Akilles Bandy bortsett från en kortare sejour i ryska ligan.

-Han har under de senaste åren spelat som forward men kan även spela som halv eller mittfältare. Under säsongen 2021/22 gjorde han 30+14 poäng för sitt Akilles under 21 matcher och säsongen innan 34+13 under 22 matcher.

-Denis är en mycket bra tvåvägsspelare. Han har ett bra skott från båda håll och fin teknik. Han brinner för att komma till svenska Elitserien och Bollnäs.

Webbredaktionen kontaktade Denis för att få veta lite mer om honom.

Denis, berätta lite om dig själv. Vem är Denis Sakakov?

-Mitt namn är Denis Sadakov. Jag kommer ursprungligen från Ryssland. Jag kom till Finland för tio år sedan och jag bor där permanent nu tillsammans med min familj.

Vad är din bakgrund som bandyspelare?

-Jag inledde min karriär i Kirov, Rodina. Jag spelade där under mina år som junior och sedan spelade jag i ryska superligan under två säsonger. Efter det så fortsatte jag karriären i Finland och sedan tillbaka till Ryska superligan där jag spelade med Stroitel Syktyvkar under två säsonger. Jag har spelat totalt fem säsonger med Akilles där vi har vunnit mycket. En bronsmedalj, två silver, två guld samt två segrar i finska cupen.

Hur kom du i kontakt med Bollnäs Bandy?

-De kontaktade Antti ”Paavi” Parviainen, som i sin tur frågade Sami Laakkonen som jag är vän med, om jag skulle vara intresserad av att spela i Bollnäs. Jag funderade inte en sekund när jag fick den frågan utan jag svarade JA direkt. Efter det så kontaktade Timo Oksanen mig.

Vad vet du om Bollnäs Bandy?

-Bollnäs Bandy är en av de äldsta bandyföreningarna med starka traditioner. Jag vet att arenan alltid är full av orange fans.

Har du spelat med någon av Bollnäs övriga finska spelare tidigare?

-Nej jag har inte spelat med dem, bara mot dem. Men jag vet såklart en del om dem som spelare.

Vad är dina styrkor som bandyspelare? Vad kan Bollnäs förvänta sig att se på isen från din sida?

-Jag gillar att spela för laget. Det är min styrka som spelare. Jag kan med säkerhet säga att ni kommer att se mig göra mitt yttersta för att hjälpa laget att vinna.

När kommer du att flytta till Bollnäs?

-Jag planerar att flytta dit i slutet av juli.

Webbredaktionen hälsar Denis varmt välkommen till Bollnäs!

Anders Gårdestig