Mossberg Foto: Kenta Jönsson

Det ville sig inte i Söderhamn

I en match med många ansikten började Bollnäs riktigt bra. Tidig ledning genom Mickelsson och klart spelövertag. Efter halvtimmen hade bortalaget rättvist gått fram till 0-3.

Mossberg, som öppnade upp för första målet, åkte igenom Brobergsförsvaret och spelade fram Joel Wigren till fritt läge, 0-2. Mickelsson, med misstänkt hög klubba, tog ned ett långt utkast från Virtanen och enkelt satte trean. Broberg kändes inte alls farliga men skapade ändå elva (!) hörnor i första halvlek. På den åttonde hörnan hittade Söderberg rätt. Av bara farten satte han ett långskott till 2-3 och innan halvleken var slut hade Marcus Wikman, av alla, skickat in kvitteringen till 3-3, också det på hörna.

Allt inom loppet av fem olycksaliga minuter. Otroligt snopet. Bollnäs hade ju full koll på det här!

Andra halvlek var jämnare spelmässigt. Nu började det bli grinigt och gnälligt på planen också, som sig bör i en match mellan dessa lag. Bollnäs återtog ledningen via Helavouri på hörna och ordningen tycktes återställd. Men bara minuterna senare fick Broberg straff och Söderberg gjorde inget misstag, 4-4. Ställningskrig och nerv. Grinigt efter varje avblåsning, inte så ofta mellan spelarna utan kanske mest mot domartrion, och det från båda lagen. Extra gnälligt blev det när Broberg fick ytterligare en straff. På reprisen såg det alldeles ut som om förseelsen var utanför straffområdet, vilket också Bollnässpelarna livligt antydde, men domarna har inga repriser att titta på och beslutet stod fast. Söderberg var lika säker denna gång. 5-4 med drygt tio minuter kvar. I nästa anfall fick hemmalaget hörna och fulla av självförtroende lyckades de med en variant som lurade hela bortalaget. 6-4, Söderberg igen. Ridå. Något desperat försök att i första hand få till en reducering gjordes av Bollnäs, men av bara farten utökade istället Broberg till både 7-4 och 8-4 innan domaren blåste av matchen.

Något positivt att ta med sig från det här är att Mossberg såg ut att ta/få ännu större ansvar i Hellmyrs frånvaro. Två fina och direkt avgörande aktioner som ledde fram till Bollnäs två första baljor.

Annars är det bara att ta nya tag mot Vänersborg på onsdag. Räkna med revanschlusta då.

Josef Persson