Edsbyn överlägset i annandagsderbyt

Edsbyn var numret större än Bollnäs i den klassiska annandagsmatchen. 4-1 i paus blev till slut seger med 9-1 inför finfina publiksiffran 4351.

Nej, det här blev aldrig någon riktig kamp. Ett decimerat Bollnäs kom aldrig riktigt in i matchen mot ett Edsbyn med god form och effektivitet. Hemmalaget satte väldigt hög press på Bollnäs som hade svårt att ens bygga upp anfall. Första halvlek var ett långt tryck mot målvakt Aihonen och Bollnäsförsvaret. Hammarström var skarpskytt på ett par hörnor och Oscar Wikblad oroade ständigt med skott och fin rörelse. När Bollnäs väl hade bollen så slog man oprecisa passningar i panik. Det stod 2-0 i dryga halvtimmen, vilket då kändes väldigt smickrande. Men två snabba Edsbymål dubblade den ledningen. Marcus Ståhl avslutade halvleken med att lägga in reduceringen till 4-1.

Till andra halvlek kom Bollnäs ut spelade sin bästa bandy för dagen. En fin inledningskvart där man låg på för ytterligare reducering. Men den uteblev. Istället stack Edsbyn upp och skapade hörna. Burvall-Jonsson slog in bollen och spiken i Bollnäskistan. Luften gick ur bortalaget och sista halvtimmen blev en lång väntan på slutsignalen. Edsbyn kunde spela ut och satte ytterligare fyra bollar bakom en hjälplös Aihonen.

I Bollnäs fick de unga mycket speltid. En framtidsinvestering och något positivtatt ta med från matchen. Annars glömmer vi den fort och ställer om fokus mot Tillbergamatchen som spelas om två dagar, den 28/12.