Elfte raka segern för glödheta Bollnäs

I seriespelets sista hemmamatch tog Bollnäs emot Vetlanda. Bortalaget stretade emot en halvlek men några psykologiska mål runt halvtidsvilan blev avgörande för matchen och hemmasegern skrevs till 4-1.

Mycket av Vetlandas anfallsspel bygger på snabba omställningar. Det såg vi i förlustmatchen i Sapa Arena. De linjerna såg vi också i spelidén idag. När Bollnäs anföll så var hela bortalaget samlat i tät försvarsuppställning, redo att sticka iväg i kontringar. Med snabba spelare som Joakim Andersson och Pontus Vilén, med flera, gäller det att inte tappa bollen i fel läge i speluppbyggnaden. Bollnäs vårdade emellertid bollen väl så kontringarna blev inte så många eller särskilt farliga. Istället var det en kontring för hemmalaget som gav matchens första mål. Per Hellmyrs fick bollen och drev den upp på offensiv planhalva. Med sig, mot fyra försvarare, hade han endast Ville Aaltonen. Men det räckte. En delikat passning och ett påpassligt avslut senare visade resultattavlan 1-0.

Ville Aaltonen jublar efter 1-0 målet. Foto: Anders Gårdestig

Ville Aaltonen jublar efter 1-0 målet. Foto: Anders Gårdestig

Vetlanda hade efter målet, som kom i den 26:e minuten, en bra period med en hel del halvlägen och hörnor. När så Bollnäs vaskade fram sin andra hörna för eftermiddagen så höll sig Tobias Björklund framme på retur efter skott av Andreas Westh, i matchprotokollet gav dock passningspoäng till Mickelsson, och 2-0 kom psykologiskt viktigt minuterna före paus. Halvtidsresultatet kändes inte orättvist men Vetlanda var inte ofarliga i första halvlek.

En annan matchbild fick vi se i andra halvlek. Per Hellmyrs slog en djupledsboll som skar igenom hela bortaförsvaret och friställde Christian Mickelsson. Den store målskytten gjorde inget misstag utan sprätte in 3-0. Bandygodis.

Christian Mickelsson jublar. Foto: Anders Gårdestig

Christian Mickelsson jublar efter ett av sina mål i andra halvlek. Foto: Anders Gårdestig

Detta hände i minut 51 och efter det var Vetlanda ett slaget lag. Bollnäs kontrollerade matchen fullständigt och bortalaget förmådde inte att hota. Mickelsson snirklade sig vackert fram till 4-0 i den 62:a minuten innan Joakim Andersson fick tröstmåla för Vetlanda i den 83:e. För oss åskådare låg nerven i andra halvlek i att följa utvecklingen i matchen mellan Västerås och Villa. Villa, med mest att spela för, vann matchen med 5-2 vilket med största sannolikhet innebär att Lidköpingslaget behåller andraplatsen i tabellen före just Bollnäs när tabellen summeras efter grundseriens sista omgång på tisdag.

/ Josef Persson