Emelie Nilsson

Emelie Nilsson lägger handskarna på hyllan

Efter en längre tids funderande så har vår trogna burväktare Emelie Nilsson valt att lägga handskarna på hyllan.

– Jag har slitits mellan viljan att spela samt att ha mer tid med familjen under några år nu. Barnen blir äldre, samtidigt som man ska hinna sköta ett heltidsjobb samt huset med allt vad det innebär. Jag började även känna av en tidigare skada i rygg och nacke mot slutet av säsongen. Jag känner helt enkelt att jag inte kan ge bandyn och laget de 100% som krävs.

Du har ju tidigare varit verksam i Bollnäs Bandy som ledare för Bandykul och ungdomslag, finns det någon chans att man ändå kan se dig i SBB Arena?

– Dom två minsta grabbarna kör bandykul och min tanke är väl att vara med som en förälder. Men huvudansvaret lämnar jag över till någon annan. Väljer någon av grabbarna att fortsätta i framtiden blir jag garanterat med på ett hörn.

Jesper Wikberg från Elitgruppen Dam:

– Emelie har under en tid varit väldigt viktig för Bollnäs Bandy. Så vi förlorar inte bara en bra målvakt, utan även massor av klubbkänsla.
Men vi har full förståelse för att tiden inte räcker till. Emelie är alltid välkommen tillbaka till Bollnäs Bandy.

Till sist Emelie, har du en hälsning till våra supportar?

– Ni är fantastiska! Håll i fjolårets publiksiffror och se till att vi i Bollnäs fortsätter toppa den svenska dambandyns publikliga.

Pär Linde