Från vänster: Karin Hellmyrs, Celicia Brodin, Emilia Ingeroth, Natalie Ingeroth och Stefan Jonsson

Emilia Ingeroth tilldelas stipendiet I Axels minne!

Axel Jonsson var en ung kille som brann och levde för bandy. Axel drabbades av cancer och avled 2017, 19 år gammal. Till minne av Axel har hans föräldrar Karin Hellmyrs och Stefan Jonsson upprättat stipendiet "I Axels minne".

Karin Hellmyrs (mamma till Axel Jonsson) kommenterar valet av stipendiat så här.
-I Axels minne är ett stipendium med syfte att främja personer som är aktiva inom bandyn och/eller är drivande för sporten på ett utmärkande sätt.
Jag fick höra att Emilia var en driven tjej och att hon startat ett damlag i Bollnäs. Jag nappade på det direkt eftersom jag brinner extra för tjejbandy och vill gärna se att den växer. Det är precis det Emilia har varit med och jobbat för. Startk gjort!

Emilia Ingeroth som är en av ledarna i vår flickverksamhet tilldelas stipendiet på 10.000 kr med följande motivering:
”För sitt engagemang och brinnande intresse för bandyn är hon tillsammans med sin pappa som tränare en bärande kraft för bollnäs flick/damlag anno 2019.”

Grattis Emilia, hur känns det att ha fått detta stipendium?
-Det känns såklart superstort och en ära att få ta emot stependiet!

Du har valt att skänka hela summan till Bollnäs Bandys dam och flicksatsning. Varför?
-För mig är det en självklarhet att pengarna ska gå till Bollnäs damer så vi kan fortsätta att utveckla laget framåt så vi kan locka fler tjejer till att spela bandy!

Utvecklingsansvarige Ronny Persson på Bollnäs Bandy kommenterar Emilias beslut att skänka pengarna till föreningen.
-Ett stort tack till Emilia! Vi fortsätter vår spännande satsning på flickor i föreningen med målet att ha ett representationslag till nästa säsong.

Thomas Bolinder