Motvals på Åsen
Foto Micael Kolsmyr

En halvlek räckte inte

Bollnäs bjuder upp till dans i andra halvlek, efter en rivstart med 2 mål på en minut utjämnar man till slut kampen till 3-3, men räcker inte till hela vägen.

Ja, vad säger man om kvällens insats. Bollnäs kändes inte påkopplade alls i första halvlek. Puttigt och försiktigt spel, mot ett furiöst startande Hammarby, som tidigt svärmade runt Bollnäs straffområde. Redan i femte minuten kan de också spräcka nollan på en högerhörna. Daniel Mossberg.

Ganska precis 20 minuter senare spelar Mossberg fram Philip Åström, som bjuder på ett mål i pappa Hans ”Majestäts” stil. Med hög fart bryter han igenom och rundar Erik Persson i Bollnäsmålet.

Kasper Milerud avrundar målskyttet i första halvlek genom att sätta 0-3.

Så långt var Hammarby överlägset. Visst skapade Bollnäs en del, men de bästa chanserna brände man. Närmast var Patrik Nilsson med en stolpträff.

I andra halvlek är det hemmalaget som startar klart piggast. Piggast av dem alla är radarparet Mickelsson, Hellmyrs. Den senare serverar 2 gånger på 55 sekunder den föregående, som ger Bollnäs närkontakt direkt i början av andra halvlek.

Hammarby tar en time-out, men det är Bollnäs i förarsätet större delen av halvleken, och 20 minuter in i andra halvlek kan Helavuori panga in 3-3 på en högerhörna. Bollnäs går för segermål, men ju längre halvleken led, desto sämre blev underlaget i snöfallet, och man började tappa bollar i  känsliga lägen och man kommer inte till lika många vassa chanser. Kasper Milerud kan till slut avgöra efter en rörig situation i Bollnäs straffområde. (Edit: Efter uppgift från BP, där Milerud frånsäger sig målet, ska det tillskrivas Daniel Mossberg)

Milerud får i matchens slutskede chansen att bli tremålsskytt när Hammarby tilldöms en straff, men lyckades inte ta den chansen.

Kort sagt. Ska Bollnäs ta dubbla poäng, så har man inte råd med att lämna 0-3 i handicap och jaga i 45 minuter. En stark andra halvlek, där man spelade rejälare och gick för bägge poängen är hedersam, men inte helt orättvis förlust.

Tar lite trivia här också. Sett till lagens möten i år så är det på ett plan Bollnäs som tagit poängen av Bollnäs. Alla spelare och även poänggörare mot Bollnäs (bägge mötena) har historia i Bollnäs. Släkten är värst!

Nästa match är borta mot Sirius, som ikväll var nära poäng mot AIK. Vi får hoppas att de orangeblå då har två bra halvlekar med i trunken.

Tommi Karppanen