Erik Persson blir kvar i Bollnäs minst två säsonger till. Foto: Kenta Jönsson

Erik Persson förlänger med Bollnäs

Nästa spelare att förlänga kontraktet med Bollnäs är målvakten Erik Persson. Erik kom till Bollnäs från Sirius inför den här säsongen och väljer nu att fortsätta med Bollnäs i minst två säsonger till.

Ett nytt kontrakt på två år undertecknat. Hur har tankarna gått inför att skriva på det?

-Det har väl inte funnits några tvivel över det utan jag tycker att jag har fått ett bra år här i Bollnäs och trivs bra. Så det var inget att fundera på.

Hur har din första säsong här i Bollnäs varit tycker du?

-Det har varit lite upp och ned. Det blev ju ganska mycket nytt i laget efter turbulensen i våras med ekonomin och med spelare som försvann. Vi har gjort vissa jättebra prestationer och några sämre.

Det är två matcher kvar nu (intervjun gjordes innan gårdagens match mot Vänersborg) och det finns fortfarande en liten chans att nå slutspelet om alla resultat går vår väg? Hur ser du på avslutningen av serien?

-Vi måste göra vår del och det är det enda vi kan fokusera på. Att vi ska göra de här två matcherna som är kvar så bra som vi kan. Det gäller ju att vinna båda för att ha chansen att gå till slutspel. Det är bara att köra på och göra så gott vi kan.

Du och Patrik Aihonen har ju delat på målvaktsuppdraget den här säsongen. Hur är det att dela på matcherna? Triggar man varandra till att bli bättre eller vill man hellre vara en uttalad förstemålvakt?

-Det är klart att vi sporrar varandra. Det är bra för utvecklingen att vara två på det viset. Men det är svårt det där. Jag vill ju spela så många matcher som möjligt och det är det jag behöver för att ta de där sista stegen för att bli en bättre målvakt. Det är på två vis men jag tror att jag behöver stå matcher kontinuerligt för att bli ännu bättre.

En fråga jag har tänkt att jag ska fråga en målvakt någon gång. Om man som målvakt gör en sådan där överjordiskt bra räddning och bollen går ut över kortlinjen men domaren missar att du räddar och blåser målvaktens boll. Skulle man då som målvakt då vilja säga att ”nej, jag räddade faktiskt den där. Det är hörna.”?

-Haha. Det är en bra fråga faktiskt. Men jag skulle nog välja fördel av boll ändå. Man försöker sätta igång bollen så fort som möjligt oavsett. Man hinner ibland inte tänka så mycket på om bollen tar på någon eller inte utan det sitter i ryggraden att jag vill sätta igång bollen snabbt. Så då spelar det ingen roll om man räddat eller inte.

Elitgruppen säger såhär om Eriks förlängda kontrakt:

-Erik Persson har med sin otroliga proffsighet och inställning till att fortsätta utvecklas varit en injektion för detta nya lag som vi har byggt upp under säsongen. En tuff säsong resultatmässigt men med en individuell utveckling på många spelare och även för Erik. Så vi är väldigt nöjda över denna förlängning på två år till.

Anders Gårdestig