Erik Persson
Erik Persson Foto: Thomas Bolinder

Erik Persson klar för Bollnäs!

Nu är det klart vem Patrik Aihonen får som målvaktskollega nästa säsong. Erik Persson lämnar Sirius och ansluter till Bollnäs.

Efter att Virtanen flyttat tillbaka hem till Finland och Prytz lämnat för ett tränarjobb har Partik Aihonen stått kvar som ensam kontrakterad målvakt i Bollnäs. Men idag blev det klart med en kollega till honom då Erik Persson skrev på för Bollnäs.

Erik är fostrad i Örebro men har spelat många säsonger i Edsbyn. 2018 lämnade han Edsbyn för Sirius och har spelat där de senaste två säsongerna. Nu är den 25-årige målvakten tillbaka i Hälsingland och ska representera Bollnäs.

-Jag blev glad när Bollnäs hörde av sig, berättar Erik. Jag har haft en del kontakt med Spinnars nu under våren.

Vad har du för bild av Bollnäs bandy?

-Ja det blir väl ett lite annorlunda lag nästa säsong. Det blir väl en liten nystart där och det känns kul. Mina känslor är bara bra och det ska bli kul att få spela för Bollnäs.

Har du några relationer med några spelare i laget sedan tidigare?

-Ja, jag har väl spelat med några stycken. Nu vet jag inte om han är klar, men Jag har spelat med Jens Wiik i U-23 landslaget och jag har ju träffat en del spelare runt om i bandysverige.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

-Jag är väl ganska lugn som person. Jag pluggar just nu i Bollnäs på distans till Gävle till sjuksköterska. Så det är det jag håller på med vid sidan av bandyn.

Vad är dina styrkor som målvakt?

-Jag är ganska stor men ändå rörlig. Det är väl det som är mina styrkor.

Bor du i Uppsala nu?

-Nej jag bor i Edsbyn. Jag har tjej i Edsbyn och bor i hus där. Jag har jobbat och haft en lägenhet i Uppsala där jag har bott under veckorna och så har jag åkt hem till Edsbyn på helgerna.

Ansluter du direkt till truppen nu?

-Vi har inte pratat om det än men det gör jag väl. De har ju börjat träna nu så det är väl bara att sätta igång.

Anders Spinnars kommenterar värvningen av Erik:

-Erik är en etablerad elitseriespelare i rätt ålder. Han passar perfekt in i vår nystart. Eriks syn på utveckling är helt i linje med Elitgruppens målsättning med verksamheten. Med dessa två målvakter känner vi oss väldigt trygga inför framtiden.

Anders Gårdestig