Ett årsmöte i positiv anda och med många roliga nyheter

Bollnäs Bandy ökar på alla områden från Skridskokul som slog rekord i antalet deltagare till besökare på A-lagets matcher som ökade både totalt och i snitt. Vi spelade bland annat vår första säsong med Snoddas BK i division 1 och vi har ett tjejlag tillsammans med övriga Hälsingeklubbar för att nämna något. Vi gör en vinst på 138.000 men viktigare är att vi nu har ett positivt eget kapital vilket det var väldigt länge sedan sist. Det har varit ett långsiktigt arbete som nu ger resultat och enkelt kan man säga att vi har arbetat med att skapa förutsättningarna först och värva eller köpa sedan. Vi är mer engagerad än någonsin i samhällsnyttiga projekt som 3 anställda på Granbergsskolan i ett samprojekt med just skolan, Bollnäs Kommun och Swedbank Stiftelsen och Bollnäs Sommarkollo som genomförs tillsammans med Länsförsäkringar, Gimmel och Bollnäs Bostäder.

Nytt för i år är att Bollnäs Bandy har bildat ett fastighetsbolag för den framtida Bandyarenan samt en sportsektion som endast koncentrerar sig på det sportsliga. Det gjorde att man även valde en helt ny styrelse som ska se till att alla sektioner genomför sina uppdrag. Den nya styrelsen består av, Peter Nyman, Henric Skarp, Staffan Broome, Ola Persson, Pär-Ola Olsson, Ove Lindberg och Marcus Sandberg.

Vi passar på att tacka några som lämnar styrelsen i Ulrika Prytz, Ove Lindberg, Jan Isaksson samt Marcus Nygren. Vi hälsar samtidigt välkommen till två nya personer i Kjell Claesson och Lars Ahlström till sportsektionen samt gratulerar Marcus Sandberg som blir ny Ordförande i sportsektionen. Sedan tidigare finns Hans Lingh, Thomas Bolinder och Emma Tjäder i Sportsektionen.

Verksamheterna är således Sportsektionen, Fastighetsbolaget samt Allt för Alla. Beslut om att få köpa den tomt (Bro 4:4) som bandyhallen ska byggas på beslutas måndagen den 27 juni i Kommunfullmäktige. Vi kommer självklart att återkomma i den frågan efter det beslutet.

Med detta önskar vi en trevlig midsommar och ser fram med tillförsikt och tror att 2016-17 kommer att bli vår bästa säsong någonsin!

Per Jarefjord, Bollnäs Bandy