Patrik Aihonen höll nollan. Foto: Micael Kolsmyr

Förlust i genrepet

Idag spelade Bollnäs den sista träningsmatchen innan Elitserien drar igång. För motståndet stod Sandviken i arenan där Bollnäs för ett par veckor sedan tog hem Worldcup-titeln.

Det blev en märklig match. En första halvlek som slutade mållös trots att båda lagen hade riktigt vassa målchanser. Chansen som sitter kvar på näthinnan är när Mickelsson har rundat Sandvikens målvakt Jesper Sundving och bara ska lägga in bollen och Linus Pettersson dyker upp och sparkar iväg bollen på mållinjen. Snygg räddning där. Spelmässigt var matchen väldigt jämn under första halvan av första halvlek för att sedan tas över lite mer av Sandviken i slutet av halvleken. Många bra lägen för Sandviken men vissa bollar lades utanför målramen och de som gick innanför tog Patrik Aihonen säkert hand om. Många bra räddningar från Aihonen i första halvlek.

I andra halvlek bytte båda lagen målvakt. Bollnäs bytte in Virtanen och SAIK bytte in Othén. Lagen fortsatte att skapa chanser men målvakterna var i bra form idag.

Med halvtimmen kvar av matchen tar SAIK en time-out. Vad som sades under den vet jag inte men en kvart senare ledde SAIK med 3-0.  Första målet kom efter ett bolltapp från Bollnäs. Fin räddning av Virtanen till hörna som Daniel Berlin satte i mål. 2-0 av Säfström som solokör och drar in bollen från strax utanför straffområdet. 3-0 är en riktig kanon rakt upp i nättaket från snäv högervinkel av Lucas Widman.

Bollnäs försöker men kommer inte fram i så många vassa lägen och de lägen som vaskas fram räddar Othén. I tredje förlängningsminuten får Bollnäs ändå spräcka nollan. Fagerström kommer fri och Othén står för ännu en vass räddning men Mickelsson snappar upp returen och sätter 3-1 strax innan domaren blåser av.

Nu är den långa försäsongen slut. Nästa match blir 1:a november då AIK står för motståndet hemma på Sävstaås i elitseriepremiären. Det är gratis inträde så ta er till Sävstaås, ta med en vän och heja fram Giffarna!

Anders Gårdestig