Slutspelsdrömmen är borta för Bollnäs. Foto: Micke Kolsmyr

Förlust i måstematchen

Förutsättningarna inför kvällens match mot Vänersborg var enkla. Seger, eller så skulle slutspelsdrömmen definitivt vara borta. När matchen var slut stod det dock 2-4 på resultattavlan och Bollnäs missar slutspel i år.

Första halvlek såg ändå lovande ut. Matchen stod och vägde under första halvan av halvleken och det skapades inte så många målchanser åt något håll. Närmast att göra mål var nog Patrik Nilsson som fick ett läge efter en rörig situation i straffområdet.

I tjugonde matchminuten tog Bollnäs ledningen på lagets första hörna. Hörnan slogs långt och Joel Wilhelmsson dundrade in sitt första mål i Bollnäströjan! Ett riktigt bra skott!

Efter målet började snöfallet tillta allt mer och det blev mer och mer svårspelat. Bollnäs fortsatte ändå att skapa lägen där bland annat Patrik Nilsson kom i friläge men kom lite för nära och satte bollen i handskarna på Kyllönen i Vänersborgsmålet.

2-0 kom fem minuter innan pausvilan, även det på hörna, då Per Hellmyrs fick på en bra träff.

Inför andra halvlek hade snöfallet avtagit och isen var åter igen spelbar. Vänersborg kom ut med en mycket större energi och kraft än vad de visat upp i första halvlek och de kändes väldigt tunga när de kom i anfall efter anfall. 2-1 kom i 53:e minuten. Bollnäs tappade boll i uppspelet och Ilja Grachev kunde sätta bollen på ett lågt distansskott förbi Erik Persson i Bollnäsmålet.

Bollnäs vaskade fram några fina lägen efter Vänersborgs kvittering. Bland annat blev Wilhelmsson frispelad när han plockade ned en lyrboll och Ekström var nära att styra in en boll efter ett frislag in i straffområdet.

Men istället för Bollnäsmål kom en kvittering för Vänersborg. En fin djupledspassning som skar igenom hela Bollnäsförsvaret och friställde Markus Kumpuoja som kunde sätta kvitteringen.

Bollnäs tog time out och försökte sedan att lyfta upp spelet lite mer. Det hade varit väldigt mycket Vänersborg i halvleken fram till dess. Ekström var riktigt nära igen att styra in en boll men Kyllönen spelade riktigt bra och var ofta rätt placerad i målet ikväll.

Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid bryter Bollnäs ett anfall, men bollen slås mot eget mål där en framrusande Edvin Isaksson får tag i den och blir fri med Persson i Bollnäsmålet och sätter 2-3. Tungt läge för Bollnäs som var tvungen att vinna matchen för att ha någon chans till slutspel. Men trots en del försök och skapade hörnor blev det inga mer mål för Bollnäs ikväll. Istället fastställde Niclas Nyqvist slutresultatet till 2-4 i 92:a minuten.

Kvällens förlust innebar att säsongen definitivt är över efter den avslutande bortamatchen mot Tellus på tisdag. Såhär med facit i hand så hade det inte hjälpt om Bollnäs vunnit kvällens match då Broberg lyckades vända ett 6-1 underläge borta mot AIK till en 8-7 seger vilket hade gjort det omöjligt för Bollnäs att gå om Broberg oavsett två avslutande segrar.

En dag som denna får vi ändå glädjas åt det positiva beskedet att bygget av vår efterlängtade bandyhall kommer igång nu till våren. Det känns såklart inte roligt att vi missar slutspel för första gången på många år men vi får bygga vidare på det vi påbörjat i år och komma tillbaka starkare nästa säsong.

Värt att nämna är också att det, innan domaren blåste igång kvällens match, uppmärksammades det att det igår var 40 år sedan Snoddas gick bort. Lite speciellt att det just var i Vänersborg, i samband med en innebandymatch, som han avled.