Neutral bild Foto Kolsmyr
Markus Ståhl satte sin första boll för säsongen mot Sandviken. Foto: Micke Kolsmyr

Förlust i Sandviken

Efter fredagens fina prestation och vinst mot Villa Lidköping väntade nu nästa topplag för Bollnäs. Sandviken på bortaplan. Det blev en spelmässigt riktigt underhållande och bra tillställning som Sandviken till slut vann med 4-2.

Båda lagen började matchen riktigt piggt. Bra fart och två lag som ville gå till anfall.

Sandviken var närmast att ta ledningen i inledningen av matchen, men Erik Persson i Bollnäs mål radade upp flera fina räddningar. Han var för övrigt riktigt bra under hela matchen ikväll. Tio minuter in i matchen var det istället Bollnäs som fick sätta första bollen. Joel Othén i Sandvikenmålet kastade bollen rakt i gapet på Per Hellmyrs som drev upp på högerkanten och från ingen vinkel alls rullade han in bollen förbi Othén. Riktigt snyggt!

Kvitteringen kom dock bara minuten senare. Sandviken tilldömdes straff, en straff som Joakim Bergman satte säkert i mål.

Bollnäs fina spel fortsatte, trots Sandvikens reducering, och i den 16:e matchminuten slog Helavuori ett riktigt smörpass som friställde Markus Ståhl. Ståhl gjorde några kroppsfinter innan han lade in 2-1 till Bollnäs.

Både Sandviken och Bollnäs fortsatte att rada upp fina anfall och målchanser. Erik Persson fortsatte att agera vägg i Bollnäs mål och Patrik Nilsson hade en boll i ribban efter att ha styrt ett skott från Oskar Westh.

Sandviken skulle dock vända matchen till deras fördel under halvlekens sista tio minuter. Först var det Linus Forslund som rundade allt och alla i Bollnäs försvar och lade in 2-2. 3-2 kom sedan efter slarv i Bollnäsförsvaret då man misslyckades med att få bort bollen. Istället kunde David Broden sätta 3-2.

Känslan efter första halvlek var ändå att Bollnäs spelade riktigt bra och ett oavgjort resultat i halvtid hade inte varit helt orättvist.

Efter den första halvlekens frejdiga anfallsspel från båda lagen förväntade man sig att matchen skulle fortsätta i samma stil under andra halvlek. Och visst skapades det lägen. Persson fick fortsätta att visa upp sin fina form i Bollnäsmålet och även Bollnäs vaskade fram tillräckligt många lägen för att i alla fall få dit ett par bollar. Halvleken såg ut att bli helt mållös, men när Sandviken fick en spelare utvisad med dryga tio minuter kvar samtidigt som Bollnäs hade ett bra tryck, så kändes det ändå som att ett Bollnäsmål hängde i luften. Tyvärr drar Bollnäs på sig en riktigt onödig utvisning bara några minuter senare så antalet utespelare blev utjämnat igen.

Det skapades hela 28 hörnor den här matchen. 15 för Sandviken och 13 för Bollnäs, men det verkade stört omöjligt för båda lagen att få in bollen, även om det var riktigt nära vid ett par tillfällen för Bollnäs. Men med knappa tio minuter kvar av matchen fick Sandviken sin 15:e hörna och då tillslut gick såklart en hörna in i mål. Albin Airisniemi träffade rätt och 4-2 till Sandviken med väldigt lite tid kvar. Bollnäs tryckte dock på bra för att försöka få till en reducering men tyvärr blev det inga fler mål den här matchen, utan Sandviken vann med 4-2.

Trots resultatet var det här en väldigt bra match av Bollnäs som visade att det fina spelet de hade mot Villa Lidköping senast inte var en engångsföreteelse. Idag hade det mycket väl kunnat bli både en och två poäng till Bollnäs utan att de hade behövt skämmas för poängen.

Härnäst väntar Vetlanda på hemmaplan nu på lördag klockan 17.

Anders Gårdestig