Tränare Patrik Larsson gör en sista ansats att skapa energi under en timeout med 20 minuter kvar. Foto: Kenta Jönsson

Förlust i sista matchen. Nu bygger vi hall!

En på många sätt tuff säsong är slut för Bollnäsgiffarna. Nu bygger vi hall och tar avstamp mot framtiden.

Det blev förlust i den sista och betydelselösa matchen mott Tellus i Gubbängshallen i Stockholm. Bollnäs verkade inte kunna uppbringa kraft varken fysiskt eller mentalt denna afton. Och bandysäsongen har varit mycket av en uppförsbacke i motvind. Och mycket har bidragit till det, denna på många sätt så märkliga säsong. Men det finns också mycket positivt att ta med. Jag återkommer till det.

Bollnäs gjorde ansatser till tempohöjningar under matchen ikväll men de gick allt som oftast i stå. Ikväll luftade vi vår tredjemålvakt Oswald Gustafsson, 18 år, som fick göra elitseriedebut i Bollnäströjan, en debut han inte alls behöver skämmas över. Även 17-årige Nils Spinnars fanns med i truppen. Saknades ikväll gjorde Christian Mickelsson, Oskar Westh och Philip Flodstam som inte var kuranta för spel.

Om matchen i övrigt finns egentligen inte så mycket att säga. Tellus hade energi och såg sin chans att ta sin tredje seger för säsongen mot ett stukat Bollnäs. Möjligen så gav just motståndet lite extra tändvätska då flera Telluskillar har Bollnäs som moderklubb. Jag syftar på Martin Krigh, Tobias Björklund och Markus Wikman som alla tre starkt bidrog till Tellus seger ikväll. Efter att Tellus tidigt tog en 2-0-ledning så lyckades Bollnäs vända tillbaka till 2-2 under matchens första 20 minuter genom Patrik Nilsson på straff och Casper Ekström på en retur efter fint arbete av nämnde Nilsson. Patrik Nilsson tryckte in en hörna och missade också en straff innan halvleken var slut och vi hade då 3-3 vid pausfikat.

Andra halvlek såg ut ungefär som den första. Ansatser gjordes av Bollnäs men Tellus hade mycket hetare vinnarinstinkt och satte de növändiga pyttsarna som gav matchen till deras fördel. I ärlighetens namn så var Bollnäs aldrig riktigt nära. Efter en timeout med 20 minuter kvar gjorde man ett sista försök att höja tempot och skapade en del chanser men Tellus försvarade sig förtjänstfullt och vann välförtjänt. Och som tidigare nämnts. Bollnäskillar bar Tellus till seger denna afton med hattrick av Martin Krigh, två mål av Tobias Björklund och med en Markus Wikman som härförare där han styrde mittfältet. Bara att gratulera Tellus! I Bollnäs vill jag, som sagt, plussa Oswald i målet som gjorde en stabil insats i sin debut. Patrik Nilsson var drivande i mycket av det Bollnäs skapade, och även Markus Persson visade prov på fin skridskoåkning i några offensiva rajder.

Bollnäs har vunnit 6 matcher, kryssat 5 och förlorat 15 denna säsong. Och av de 15 förlustmatcherna PÅ isen så är det egentligen bara tre där Bollnäs varit UNDER isen. Jag tänker då på bortamatcherna mot Villa, Vänersborg och Vetlanda då inget alls fungerade. I övriga förlustmatcher har vi varit med och haft häng på poäng, och där vi i några rent spelmässigt har förtjänat en seger. Så det är små marginaler. Samtidigt är det viktigt att också se att det finns ett mönster där vi inte haft kraften att väga över, eller stänga, matcherna till vår fördel. Det beror såklart på såväl ett nybyggt lag och en del orutin. Vi får dock inte glömma att våra giffare stått för flera väldigt bra prestationer denna säsong vilket är lätt att glömma när vi summerar tabellplaceringen. En tabell ljuger aldrig men det finns väldigt mycket bra att ta med sig in i förberedelserna inför nästa säsong.

Vi deppar en liten stund men sen tar vi avstamp mot en ny säsong där vi bygger vidare på de goda prestationer i spelet som vi sett tendenser till. Och en hall kommer inom kort att börja byggas. ÄNTLIGEN! Så får vi hoppas att vi återigen får fylla läktarna så den tolfte spelaren på sitt sätt får bidra till fortsatt utveckling för Bollnäs bandy.

Roger Henningsson