Erik Persson höll nere siffrorna i kvällens bortamatch mot Sirius. Foto: Kenta Jönsson

Förlust med 4-2 mot Sirius

Under söndagskvällen var det dags för Bollnäs andra försäsongsmatch. För motståndet stod Sirius i Recoverhallen.

Bollnäs kom till start med ordinarie lag, förutom Patrik Nilsson som fortsatt besväras av sin knäskada.

Matchen inleddes i ett typiskt försäsongsmatchtempo, ganska makligt. En kvart in på matchen blev Sirius bestulna på ett ledningsmål. Det uppstod en straffsituation i Bollnäs straffområde, och precis innan en siriusspelare slog in bollen i Bollnäs mål blåste domaren straff. Ted Bergström åkte fram till straffpunkten men slog straffen i ribban. Fortsatt 0–0 alltså. 

Sirius hade det mesta av spelet, och om inte Erik Persson i Bollnäs mål gjort några vassa räddningar hade Sirius lett med några bollar. I stället var det Bollnäs som tog ledningen i matchen då Joel Wigren hittade rätt på hörna efter dryga 20 minuter. Matteus Liw kvitterade matchen några minuter senare efter att ha blivit snyggt frispelad av Ted Haraldsson.

Fem minuter innan halvtidsvilan tog Bollnäs åter ledningen efter ett snyggt anfall. Riku Hämäläinen hittade sin bror Saku som i sin tur spelade fram en fristående Tim Stjernström som enkelt kunde sätta 2–1.

Sirius var nära att kvittera efter en farlig kontring på en misslyckad bollnäshörna, men halvleken slutade med 2–1 ledning för Bollnäs. En halvlek som Sirius vann i chanser och spelövertag, men det är ju målen som räknas.

Andra halvlek inleds med att Bollnäs slår en ny dålig hörna som leder till en ny kontring för Sirius, och den här gången resulterade det i mål. Erik Persson räddade snyggt det första skottet men returen kunde han inte stå emot, utan Nils Bergström kunde slå in kvitteringen till 2–2.

Bollnäs kom aldrig riktigt in i spelet under andra halvlek, utan Sirius styrde spelet under stora delar. Sirius fick ännu en straff, men denna gång sköt Ted Bergström bollen i magen på Persson. 3–2 kom istället några minuter efter straffen då Albin Thomsen avslutade ett snyggt siriusanfall. 

Med 25 minuter kvar av halvleken tog Bollnäs Time-out för att försöka ändra på matchbilden. Spelet såg lite bättre ut efter den och Bollnäs skapade en del chanser framåt.

Hörnorna ställde till det lite för Bollnäs idag. Oskar Westh var nära att kvittera matchen för Bollnäs efter en hörnvariant, men istället gjorde Sirius 4–2 i det efterföljande anfallet. Åter igen Albin Thomsen. Då återstod knappt tio minuter av matchen.

Bollnäs försökte komma ikapp och de skapade ett par, tre riktigt bra målchanser under de sista minuterna, men avsluten blev lite misslyckade och Sirius kunde hålla undan och vinna med 4–2.

Detta var en match med ganska lågt tempo rakt igenom. Sirius vann välförtjänt. De hade det mesta av spelet och chanserna, men det fanns en hel del positivt i Bollnäs spel också. Bra fart på många spelare och Erik Persson kändes väldigt stabil i målet.

För Bollnäs väntar härnäst DM i Edsbyn som spelas nu på torsdag och lördag.

Anders Gårdestig