Förlust mot Västerås i sista seriematchen

Bollnäs GIF hade allt i egna händer, men man räckte för kvällen inte till för att rädda fördel i kvartsfinalspelet. 

I ganska härligt bandyväder skulle det göras upp om placeringarna inför kvartsfinalerna. Matchen hann dock bara börja, innan Västerås visade att man tänkte kriga för serieseger. Redan i andra minuten har man stänkt in en hörna. Ett intensivt Bollnäs försöker stånga sig fram, utan vidare framgång mot ett solitt grönvitt försvar, och får ytterligare ett mål i baken, på ett stenhårt frislag, som tack för mödan.

Tobias Björklund lyckas kriga och krångla in en reducering ett par minuter senare, efter framspelning av Ville Aaltonen. Men säg den glädje som varar. Västerås svarar minuten senare genom matchens nummer, Joneby tar ner en lyftning och skjuter direkt, hårt och välplacerat. Västerås fjärde eller femte skott i halvleken ger 3-1. Gästerna hinner med ytterligare ett lite turligt mål innan domaren Aidesjö blåser för halvtidsvila, detta efter att Westh fallit olyckligt som siste man. Trots att Aihonen räddade Jonas Nilssons friläge, blev han ensam med Ted Bergström som kunde raka in returen.

Bollnäs ställer en allvarlig fråga

I andra ställer Bollnäs en allvarlig fråga, och försöker göra match av det hela. Per Hellmyrs hittar fram till Marcus Ståhl som i öppet läge inte gör något misstag. Västerås är inte vänligare gäster, än att de åter igen inte låter Aihonen vittja maskorna. Efter 5-2 målet tappar matchen tempo ganska avsevärt och Västerås kan ganska enkelt vinna och på kuppen göra ytterligare två strutar.

Västerås valde Bollnäs i kvarten

I och med förlusten, samtidigt som konkurrenterna kring placeringarna tre och fyra tog full poäng, slutade Bollnäs femma i grundserien och missade därför chansen till en extra hemmamatch i kvartsfinalspelet. Västerås som fick välja som tvåa i grundserien valde efter seriens två klara segrar, just Bollnäs som kvartsfinalmotståndare.

Kvartsfinalerna

Grupp A
Sandviken – Broberg
Hammarby – Vänersborg

Grupp B
Västerås – Bollnäs
Edsbyn – Villa/Lidköping

Tommi Karppanen